Kadeti se vratili u Tivat, Krivokapić: Dobre provjere u BiH, očekujemo povratak Đurovića na parket

Foto: Sportski.me

Nakon uspješne mini turneje u Bugojnu i dvomača sa Bosnom i Hercegovinom, crnogorski kadeti nakon dana predaha ponovo su u Tivtu u dvorani “Župa” nastavili su pripreme za Eurobasket koji počinje 12. avgusta u Sjevernoj Makedoniji.

Selektor Rajko Krivokapić uz sitne kadrovske probleme zadovoljan je provjerama u srednjoj Bosni.

“Crveni” su dobili prvi meč (85:70) a u drugom izgubili, tijesno od “zmajeva” (57:54).

“Mjesec dana priprema je iza nas, jedan dobar i dug period. Dva meča sa BiH koji su nam koristili, agresivan protivnik, kvalitetan lijep ambijent, nešto slično nas čeka i u Skoplju na šampionatu. Taj prvi meč smo odigrali dobro, držali situaciju pod kontrolom, bez padova, što u ovom uzrastu nije lako. Te stvari raduju. Druge stvari brinu…U drugom meču smo imali kadrovskih problema, bez Jošovića, koji se povrijedio…Jevrić je igrao pod povredom i iznio je veliki teret i zadatak. Pokušaćemo da se brzo regenerišemo i ako bude prostora do polaska za Sjevernu Makedoniju, eventualno odigramo još jedan prijateljski meč”, rekao je Krivokapić za Sportski.me.

Osim Jošovića i Jevrića (koji radi u nešto laganijem ritmu) van treninga je i Šćepanović te Luka Đurović koji se polako oporavlja od kovida. Supertaletnovatni košarkaš SC Derbija trebalo bi da se u naredna dva dana priključi timu.

“Luka se osjeća izuzetno dobro, bez simptoma. Moramo da poštujemo protkol da zaštitimo igrače, stručni štab i sve ljude koji su tu uključeni. Odradiće danas dodatne preglede i vjerujem da će biti sa nama brzo. Želio bih da se zahvalim KSCG na svim mogućim uslovima, testiranjima…Imamo sve što je nam potrebno u ovom trenutku. Nadam se pozitivnim vijestima, jer je Luka izuzetno važan za našu igru, pozicija organizatora igre. Drugačiji smo definitivno sa njim i bez njega”, rekao je Krivokapić.

Foto: Sportski.me

Crna Gora će u Skoplju igrati u jakoj D grupi sa selekcijama koje imaju ambicije da idu do samog kraja. Španijom i Grčkom, te domaćinom Sjevernom Makedonijom, koja će uz domaću publiku takođe biti rival za respekt.

“Imamo informacije o svim rivalima. Stručni štab radi predno svo vrijeme. Naša grupa ne može da bude jača – Grčka, Španija i Sjeverna Makedonija…Grci su dobili Špance u gostima 20 razlike u drugom kontrolnom meču. Španija koja uvijek ide na zlato. Makedonci domaćini, to je uvijek poseban motiv, energija…Idemo od meča do meča, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti”, kazao je 36-godišnji stručnjak.

Cilj je probati ostati u A diviziji evropske košarke.

“Ovi momci sa 16 godina će prvi put nositi reprezentativni dres i nastupiti na Evropskom prvenstvu. To iskustvo će sa jedne strane nedostajati, a sa druge strane s obzirom da oni debituju, motiv, energija i želja neće izostati i ona mora biti na najvećem mogućem nivou, da bi mogli da se nadamo dobrom rezultatu. Primarni cilj je opstati u A diviziji, a sve preko toga je za ogroman respekt”, zaključio je Krivokapić.

Foto: Sportski.me

Naši kadeti na premijeri 12. avgusta igraju sa Sjevernom Makedonijom od 18.45h.

Podgorica dovela Viktora Vujisića

Mijović pred Dečić: Jedna od najtežih utakmica u sezoni