Mijović pred Dečić: Jedna od najtežih utakmica u sezoni

Foto: FSCG

Budućnost se priprema za derbi 3. kola domaćeg šampionata – “plavi” u reprizi finala Kupa Crne Gore tokom protekle dvije godine dočekuju Dečić pod Goricom u nedjelju 7. avgusta od 21 sat.

Plava ekipa je preskočila premijeru nacionalnog prvenstva zbog obaveza u Evropi, da bi u drugoj rundi pretrpjela poraz pod Malim brdom od domaćeg Petrovca – 4:2.

Detaljna analiza utakmice u kojoj šef stručnog štaba nije mogao da računa na veliki broj igrača (Dragojević, Dakić, Adžić, Petrović, Lusero, Vlahović…) je urađena, a pouke su izvučene…

“Vidjeli smo gdje smo griješili kako ne bismo ponovili nešto slično ni protiv Dečića, kao ni ubuduće. Ostavili smo taj poraz iza nas i maksimalno se fokusirali na naredni u nedjelju”, poručio je talentovani ofanzivac Lazar Mijović, koji je postigao gol protiv Petrovca za 1:0…

“Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući način, obično je brzi gol ono što svi žele, igrali dobro 25 minuta, ali poslije toga nismo postojali na terenu. Međutim, to je opomena za sve nas, uvidjeli smo greške i idemo dalje. Postigao sam gol, ali više bih volio da nisam, a da je tim osvojio tri boda. Neka tako bude protiv Dečića”, govori nam Mijović.

Mladost Budućnosti ili iskustvo Dečića – tako se može najaviti derbi na podgoričkoj areni u nedjelju veče.

“Dečić je otvorio prvenstvo sa dvije pobjede, ima dobar tim, tako da je pred nama jedna od najtežih utakmica u sezoni. Nadam se da će publika koja dođe na stadion uživati u fudbalu, a vjerujem da ćemo se mi kao ekipa iskupiti za poraz od Petrovca. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni u svakom trenutku na terenu i da nemamo praznog hoda i mislim da će naš kvalitet u tom slučaju doći do izražaja”, poručio je 19-godišnji mladi reprezentativac Crne Gore.

Eliminacija iz Evrope uz aplauze, pa bolan poraz od Petrovca – “plavi” vjeruju da je sve to jedna dobra škola pred nastavak sezone.

“Ta dva rezultata su uticala kako na nas mlađe, tako i na starije, jer se sve izdešavalo u par dana i emocije su bile jake. Međutim, kao što sam rekao, sve je to iza nas i moramo da gledamo unaprijed i da krenemo sa pobjedama”, rekao je Mijović.

Kadeti se vratili u Tivat, Krivokapić: Dobre provjere u BiH, očekujemo povratak Đurovića na parket

Pavlićević produžio ugovor sa SC Derbijem