Mijač: Budućnost od prelaska Mijovića u Lomel zaradila 750 hiljada

Foto: FK Budućnost

Budućnost je od prelaska Lazara Mijovića u belgijski Lomel zaradila 750 hiljada EUR, a imaće i 12,5 odsto od njegovog narednog transfera, kazao je predsjednik podgoričkog fudbalskog kluba Veselin Mijač.

On je podsjetio da je priča oko Mijovića i Lomela počela još prošle sezone.

“Kao klub smo i prošle sezone bili zadovoljni ponudom, ali smo procijenili – nakon svega što se dešavalo – da nam je Mijović potreban, kao i da je najbolje za njega da se skroz afirmiše i tek onda pređe na veći nivo. Tada nije bilo vrijeme ni da Lazar ode, ni da Budućnost ostane bez njega”, rekao je Mijač.

On je naglasio da je za talentovanog ljevaka bilo još ponuda, u kojima je Budućnost možda mogla i finansijski bolje da prođe.

“Za budućnost Mijovića, koji predstavlja budućnost crnogorskog fudbala i koji će vjerovatno u godinama koje slijede biti reprezentativac, bilo je najbitnije da ode u zdravu sredinu gdje će moći da napreduje. Bilo nam je bitno da ne bude samo broj na treningu, nego da ima priliku da igra i da se razvija, a Lomel mu je to ponudio“, rekao je Mijač.

On je naglasio da mu je želja bila da se Mijović oproba u Italiji, ali da je Lomel na kraju bio pravi izbor.

“Svi znamo šta predstavlja Belgija u svijetu fudbala što se tiče mladih i talentovanih igrača, pa nebitno da li se radi o Drugoj ili Prvoj ligi. Lomel ima razgranatu mrežu skautinga i prodaje, filijala je Mančester sitija. Mijović će dobiti pravi tretman kakav zaslužuje, a od toga svega će koristi imati naš klub, ali i reprezentacija Crne Gore”, rekao je Mijač.

Govoreći o strategiji kluba, on je kazao da je postepeno uvođenje talentovanih dječaka u prvi tim, veća minutaža ukoliko se dokažu, pa transfer pravi put kojim treba da ide Budućnost.

“Koristi će imati i klub, ali ponavljam i – reprezentacija. Moramo da crpimo svoje resurse i mislimo na našu mladu djecu, jer koliko god nam je liga loše kotirana – imamo talenata. Dokaz za to su rezultati reprezentacije, koju čine uglavnom igrači ponikli u našem prvenstvu. Na kraju krajeva, dugoročno finansiranje naših klubova je nezamislivo bez prodaje igrača”, rekao je MIjač.

Prvi čovjek podgoričkog kluba kazao je da je cilj Budućnosti i prije promjene trenera bio titula, a velika želja dupla kruna.

“Na tome kursu ostajemo. Imamo novog šefa stručnog štaba, pojačali smo se i sa sportskim direktorom i već se polako pripremamo za prelazne rokove – kako za zimu, tako i za ljeto – kako bismo Evropu naredne godine dočekali spremniji”, poručio je Mijač.

Lalošević: Mariji Vuković nacionalna penzija

Odbojkašice protiv Islanda misle samo na pobjedu