Lalošević: Mariji Vuković nacionalna penzija

Foto: European Athletics/twitter

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da će atletičarki Mariji Vuković sjutra uručiti rješenje o statusu sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, na osnovu kojeg stiče pravo na doživotnu mjesečnu naknadu.

Sportista sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom pravo na doživotnu mjesečnu naknadu stiče nakon navršenih 35 godina života.

Lalošević je na sjednici Vlade najavio da će sjutra u Vili Gorica prirediti prijem za vicešampionku Evrope u skoku u vis.

“Imaćemo priliku da joj se na najbolji način zahvalimo Mariji Vuković za sve što je uradila za Crnu Goru”, kazao je Lalošević.

Crnogorska rekorderka sjutra će u 11 sati i 20 minuta doputovati u Crnu Goru, zajedno sa trenerom Joanom Siomu, a iz Atletskog saveza najavljeno je da će joj biti priređen svečani doček.

Vuković je krajem avgusta osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 195 centimetara.

Lalošević je na sjednici članove Vlade upoznao da su u prethodnom periodu crnogorski sportisti ostvarili značajne rezultate na velikim međunarodnmim takmičenjima.

Prema njegovim riječima, Vlada i ministarstvo na čijem je čelu odlučila je da ih za postignute rezultate nagradi.

“Riječ je mahom o juniorskim selekcijama. Neko će reći da taj iznos nije spektakularan, ali to je mali znak pažnje države. Omogućiće da sportisti iz juniorskih selekcija dobiju možda prvu platu u životu, da znaju da država i Vlada Crne Gore stoje iza njih”, kazao je Lalošević.
(kraj) eml

Adžić uručio crnogorski pasoš Jelisaveti Lugovskih

Mijač: Budućnost od prelaska Mijovića u Lomel zaradila 750 hiljada