Ajkule žele novo olimpijsko polufinale

foto: COK

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra će igrati za svoje četvrto polufinale na Olimpijskim igrama.

Rival u četvrtfinalu je Grčka – ako je suditi po rezultatima iz Roterdama i Svjetske lige – “ajkule” su u prednosti jer su dva od ta tri trijumfa ostvarili sa briljantnom odbranom, koja je raspucane i snažne grčke igrače zaustavila na svega četiri gola.

Ipak…

„Sve što je bilo prije se zaboravlja – i to što smo pokazali mi, i to što su pružili oni. Ovo je meč istine, sve što smo radili posljednjih godinu-godinu i po staje u predstojeća 32 minuta”, kaže Vladan Spaić, koji je doživio neugodnu povredu još na startu protiv Australije, ali će biti spreman za duel sa Grčkom.

„Bilo je i dobrih i loših momenata do sada, o tome ćemo kasnije, sada je pred nama meč odluke, za koji smo se spremali odavno”, ističe Vlado Popadić.

„Nećemo ga doživljavati kao meč na život i smrt, već kao trenutak u kome želimo da damo maksimum, da pokažemo sve što možemo i ponosno napustimo bazen. Da li će to biti dovoljno za pobjedu – to ćemo da vidimo. Ako budemo pravi i onakvi kakvi možemo da budemo, imamo šanse da pobijedimo”, nadovezao se Spaić.

Ne treba biti veliki poznavalac vaterpola i sporta uopšte, dovoljno je vidjeti rezultate u duelima sa najvećim rivalima i favoritima, Srbijom i Hrvatskom, da bi se zaključilo da je Crna Gora daleko od forme i igre koja je potrebna za ravnopravnu borbu za medalje.

„Nismo bili na nivou tokom grupne faze, ali vjerujem da će se to što smo radili i kako smo radili vidjeti u najvažnijem trenutku”, ističe Spaić.

Grčka je, za razliku od Crne Gore, imala stabilnu formu u prvom dijelu, a pokazala je i pobjednički mentalitet u mečevima sa Mađarskom, koju je slomila u finišu, pa i sa Japanom, koji je prijetio do kraja, te u remiju sa Italijom…

„Nismo pokazali da možemo da ‘povežemo’ cijelu utakmicu, to je činjenica. Nadam se da će se to dogoditi protiv Grka, jer smo pokazali da možemo da igramo sa njima, mada oni igraju najbolji vaterpolo trenutno uz Španiju. Grčka je popunjena na svim pozicijama, veoma kompaktna, sa dobrim centima i dobrim šuterima. Favorit je, na papiru, naša obaveza je da damo maksimum”, ističe Spajić.

„Igrali smo dobro sa njima u posljednje vrijeme. Očekujem tvrdu utakmicu, mnogo borbe, vjerujem da može da ode na našu stranu. Oni su u naletu, imaju samopouzdanje, ali pokazali smo da imamo rješenje za njih. Imamo pravo da se nadamo polufinalu”, zaključio je Popadić.

Crna Gora – Grčka igra se u srijedu srijeda, 8.30 ujutro po našem vremenu.

Foto: COK

OI: Sjutra nastup rukometašica i vaterpolista

Ibrahimović želio da se vrati u PSŽ