Radičević: Nikom nije teže nego nama

Foto: EHF

ovanka Radičević je dala 10 golova protiv Rusije, ubjedljivo je prva golgeterka OI sa 46 pogodaka, ali sve joj je to tek slaba utjeha nakon poraza od Rusije u četvrtfinalu (32:26).

„Sve smo sad previše emotivne. Linija između sreće i tuge je izuzetno tanka, pogotovo u sportu. Možda nismo od početka igrale lijep rukomet na ovom turniru, ali smo se borile do kraja i kad nije išlo. Niko više od nas nije želio da pobijedi, sigurno nikom u ovom trenutku nije teže nego nama”, rekla je 34-godišnja kapitenka.

Sjajno desno krilo ističe da je plasmanom u četvrtfinale ispunjeno zacrtano, ali da je htjela da san još traje.

„Znamo kroz šta smo sve prolazile u pripremnom periodu da bismo ostvarile zajednički cilj. Jesmo ga ostvarile, ali smo željele još više. Mislim da je ovo realno stanje, jer nam fali nekoliko igračica da donesu svježinu, glavne igraju odbranu i napad 60 minuta. Umor učini svoje, ali sam kao predvodnik i kapiten ovog tima ponosna što nikad nismo odustajale i predavale se. Rivali su nas pobjeđivali, ali su se mučili protiv nas”.

Jovanka u oktobru slavi 35. rođendan, pitanje je da li će igrati u Parizu 2024. I nije jedina kojoj se bliži kraj sjajne karijere u nacionalnom timu.

https://sportski.me/2021/08/04/mehmedovic-ovo-je-nasa-realna-slika-rajcic-mozda-bi-nas-sreca-pratila-da-smo-je-zasluzile/

„Žao mi je, u ovom sastavu neće biti prilike više da igramo, ali sam preponosna što sam bila dio ovog tima”.

Na pitanje da li će igrati na Svjetskom prvenstvu u Španiji u decembru nije dala definitivan odgovor.

„Da malo odmorimo, pa ćemo o tome pričati”.

Foto: EHF

Ivović nakon poraza od Grčke: Sve je falilo

OI: Vuković sjutra nastupa u skoku u vis: Nadam se da neću izgorjeti u želji