RSCG obilježio veliki jubilej: Deset godina od osvajanja srebra u Londonu

Foto: RSCG

Rukometni savez Crne Gore organizovao je svečanost na kojoj je obilježen jubilej i uručene plakete igračicama i članovima stručnog štaba reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

I deceniju kasnije, to je jedina olimpijska medalja za našu državu nakon obnove nezavisnosti, zbog čega London ima posebno mjesto u istoriji crnogorskog sporta.

Plakete igračicama i članovima stručnog štaba uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda, a svečanosti su prisustvovali ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

„Srebro iz Londona predstavlja dosanjani san svih igračica koje su danas ovdje i uspjeh koji je obilježio njihove karijere. Medalja i odnos koji ste pokazale prema dresu sa državnim grbom putokaz je svim budućim generacijama koje će predstavljati našu državu na najvećim takmičenjima. Taj sportski uspjeh ima dodatnu težinu, s obzirom na način i emociju sa kojom ste, drage ‘lavice’, iz utakmice u utakmicu potvrđivale da se i iz male države možete nositi sa velikanima svjetskog rukometa. I dan danas, se priča o sportskom čudu koje je došlo iz jedne male Crne Gore. Prošla je decenija, ali sjećanje na nezaboravne londonske dane i danas budi najljepša osjećanja kod svih kojima su rukomet i Crna Gora u srcu”, rekao je predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

Plakete su uručene Marini Rajčić, Radmili Petrović, Jovanki Radičević, Mariji Jovanović, Anđeli Bulatović, Sonji Barjaktarović, Maji Savić, Bojani Popović, Katarini Bulatović i Majdi Mehmedović, a članice „lavica” u Londonu bile su i Milena Raičević, Suzana Lazović, Ana Đokić, Ana Radović i Jasna Tošković, koje će naknadno dobiti priznanja.

Kao članovima stručnog štaba, plakete su uručene tadašnjem tim menadžeru Emiru Bešliji i direktorici Snežani Damjanac, dok su selektor Dragan Adžić, pomoćnici Vlatko Đonović i Milanka Čelebić, te fizioterapeuti Alen Pepić i Srđan Kojić zbog obaveza bili spriječeni da prisustvuju svečanosti.

Plaketa se dodjeljuje i Predragu Boškoviću, koji je 2012. godine bio predsjednik RSCG.

Perković: Podgorica domaćin Kupa Crne Gore i dvodnevnog seminara

Omladinci pobjedom nad Gruzijom završili nastup u kvalifikacijama