EHF još jednom potvrdio da ima povjerenje u organizacione sposobnosti RSCG

Evropska rukometna federacija još jednom je potvrdila da ima povjerenje u organizacione sposobnosti Rukometnog saveza, a nakon sveobuhvatnih priprema očekivanja organizatora su da će i ovog puta zadatku odgovoriti na najbolji način, kazao je predsjednik Petar Kapisoda.

On je povodom početka Evropskog prvenstva kazao da će Podgorica i Crna Gora u narednih deset dana biti centar evropskog rukometa za najbolje igračice u uzrastu do 17 godina.

“Vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti svih zahtjevima organizacije tako značajnog međunarodnog događaja, da ćemo svi akteri ostati zdravi, što je najveći izazov u vremenu pandemije virusa COVID-19 sa kojom se suočava čitava planeta”, kazao je Kapisoda.

On je uvjeren da će delegacije svih 16 reprezentacija, iz Podgorice, ponijeti lijepe utiske.

“To će za nas biti najveće priznanje i potvrda da smo uspjeli u onome što je bio naš glavni zadatak”, rekao je Kapisoda.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Član Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije (EHF) Božidar Đurković kazao je da povjerenje Crnoj Gori nije slučajno.

“Vrlo dobro znamo da su Podgorica i Crna Gora iznjedrili mnogo igrača i da rukomet ima ozbiljan ugled, rejting i tradiciju. Veoma smo zadovoljni uslovima koje nam je pružio Rukometni savez i na tehničkom sastanku, predstavnici svih 16 reprezentacija su istakli da su uslovi odlični“, kazao je Đurković, koji je i predsjednik Takmičarske komisije.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da je ponosan na činjenicu što će Podgorica drugi put ove godine domaćin međunarodnog rukometnog događaja.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

“Nemam dilemu da će svi učesnici i svi koji budu boravili u Podgorici, iz našeg glavnog grada ponijeti lijepe utiske. Vjerujem da i naša selekcija može da ostvari uspjeh i izbori plasman u drugu fazu takmičenja“, kazao je Vuković.

Onogošt na kampu u švajcarskom Lizanu

Valentino Rosi objavio kraj karijere