Mariji na finalu čestitala i olimpijska šampionka: Ponosna sam zbog toga, možda i to bude neki znak

Marija Vuković će sjutra (12.35 po našem vremenu) učestvovati u finalu Olimpijskih igara u skoku u vis – emocije, nakon plasmana u završne borbe za medalju, nisu se još slegle, ali je 29-godišnja atletičarka spremna da ih potisne i da na najvećoj pozornici još jednom zablista.

Juče je na sjajan način preskočila normu od 195 centimetara.

https://sportski.me/2021/08/06/grkinja-koja-je-zasluzena-za-marijine-rezultate-zasto-ne-i-medalja/

Znam da nisam završila posao, čeka me finale, ali podrška koju sam dobila mnogo mi znači. Srećna sam što sam usrećila porodicu i sve moje prijatelje, koji su juče plakali nakon ulaska u finale. Znam da su to iskrene emocije, jer oni znaju kroz šta sam sve prošla, koliko sam željela ovako nešto“, kazala je Marija za RTCG.

Dobila je i posebnu čestitku – na plasmanu u finale čestitala joj je aktuelna olimpijska šampionka, Španjolka Rut Beitija…

„Ponosna sam zbog toga. Možda i to bude neki znak“, kazala je Marija.

Rut Beitija je prije pet godina u Riju osvojila zlato skokom od 197 centimetara, koliko i najbolji rezultat Marije Vuković ostvaren neposredno pred Olimpijske igre.

U Tokiju je konkurencija paklena, 14 djevojaka je preskočilo normu, njih deset u karijeri skakalo preko granice od dva metra…

„Mislim da će za medalju biti potrebna baš dva metra, svašta može da se dogodi, ali ispod dva metra, teško“.

Njen cilj je da bude među osam.

„To bi bio naredni korak, ali šta god da bude ne želim da budem razočarana, jer je ovo veliki uspjeh. Želim da uživam u skakanju i da budem svjesna gdje sam. Nikad se bolje nisam osjećala, sve se poklopilo i bez obzira na konkurenciju, želim da dam najbolje od sebe i da nakon finala budem zadovoljna onim što sam pokazala“, zaključila je Marija.

Foto: COK

“Ajkule” poražene od Hrvatske, slijedi meč za 7. mjesto

Dođi na žurku besplatnih spinova – počinje Fire Blaze Party!