“Ajkule” poražene od Hrvatske, slijedi meč za 7. mjesto

Peti poraz na Olimpijskim igrama, treći zaredom, upisala je vaterpolo reprezentacija Crne Gore.

Drugi put je na turniru bolja od “ajkula” bila Hrvatska (12:10), pa izabranike Vladimira Gojkovića u nedjelju čeka borba za sedmo mjesto sa poraženim iz današnjeg duela Italije i Sjedinjenih Američkih Država.

Okršaj velikih rivala, ali razočaranih nakon eliminacije u četvrtfinalu, protekao je u nešto sporijem ritmu, vjerovatno se nije nikom ni igralo danas u Tokiju, ali pravila su pravila.

Opet su “ajkule” loše otvorile meč, promašile prvih devet šuteva i mrežu protivnika zatresle tek u drugom minutu druge četvrtine kada je Draško Brguljan smanjio na 2:1.

Bila je to najava boljeg izdanja u napadu, potom je Dušan Matković izjednačio na 2:2, a onda i na 3:3 iz peterca.

Potom je Hrvatska serijom 3:0 povela 6:3, da bi do poluvremena Aleksandar Ivović pogodio za 6:4.

Leka je zatresao mrežu “barakuda” tri puta zaredom, ali Crna Gora nikako nije mogla da preokrene, pa je Hrvatska u finišu treće dionice drugi put stigla do plus tri – 9:6 nakon pogotka šraubom Josipa Vrlića.

Hrvati su iskontrolisali dešavanja u bazenu u posljednjih osam minuta, a Crna Gora morala da se suoči sa novim neuspjehom na OI.

Ivović je sa tri gola bio najefikasniji u našem timu, po dva su postigli Matković i Miroslav Perković, a po jedan Brguljan, Stefan Vidović i Aleksa Ukropina.

Ante Vukičević je bio trostruki strijelac u hrvatskom timu.

Foto: COK

Crnogorski reprezentativac blista u Norveškoj

Mariji na finalu čestitala i olimpijska šampionka: Ponosna sam zbog toga, možda i to bude neki znak