Radović: Treća četvrtina mogla je da nas košta utakmice, moramo se spremiti za Island

Foto: KSCG/Risto Božović

Dvije pobjede, koš-razlika plus 25. Čini se da plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nikako ne može da izbjegne košarkašima Crne Gore, koji su večeras u meču prepunom oscilacija savladali Dansku 79:68.

„Druga pobjeda, teška, jer smo ostali bez dvije veoma značajne opcije u napadu – Marka Todorovića zbog stomačnog virusa i Dina Radončića zbog potpune neke ludosti tokom utakmice. Nismo bili raspoloženi napadački u 3. četvrtini, moglo je to da nas košta utakmice, ali smo u posljednjoj odigrali kako znamo i umijemo i pobijedili. Čeka nas još jedan težak meč u ponedjeljak protiv Islanda, spremićemo se i, nadam se, riješiti pitanje prolaska u narednu fazu”, istakao je selektor Boško Radović.

I Petar Popović se osvrnuo na izostanak startnog centra i isključenje prvog krila, koje je dobilo isključujuću grešku, jer su arbitri procijenili da je htio da povrijedi Danijela Mortensena.

„Počeli smo dobro, došli do 17 razlike, ali smo olako to pustili i dozvoli Danskoj da lakim poenima preokrene. Ostali smo, ipak, fokusirani i zasluženo slavili. Bilo je teško bez Marka i Dina, kada je isključen u trećoj četvrtini. Protiv Islanda nas čeka još jedna teška utakmica, vjerujem da ćemo slaviti i obezbijediti plasman u narednu rundu”, rekao je bek Budućnost Volija.

Foto: KSCG/Risto Božović

Petrović donio trijumf Budućnosti, pobjede Dečića i Mornara

Svi igrači iz Crne Gore u NBA: Od Paspalja do Simonovića