Budućnost nastavila pripreme, Džikić: Naoružani smo strpljenjem

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija obavili su prvi dio priprema za narednu sezonu, koji je, kako je istakao trener Aleksandar Džikić, bio “diktiran” učešćem prvotimaca u akcijama svojih nacionalnih timova.

“Kobs, Popović, Zoran i Danilo Nikolić, Drobnjak i Barović za Crnu Goru, a Vajli za Makedoniju imali su četiri utakmice u sedam dana od 12. do 18. avgusta. Osnovni cilj u ovom periodu je približavanje nivoa spremnosti te grupe ‘reprezentativaca’, koji su u takmičarskoj formi i nivoa ostalih prvotimaca, koji tek započinju sa radom. I to je zaista veliki izazov za sve nas u klubu”, istakao je Džikić.

Dok je jedan dio tima bio u nacionalnim selekcijama, Micov, Sili, Jagodić-Kuridža, Atić i Šehović radili su po drugačijem programu. To nisu jedini problemi…

“Tim se praktično prvi put okupio 22. avgusta, ali nažalost nismo svi u stroju, još smo daleko od kolektivnog treninga. Zoran Nikolić je već tri nedelje van treninga zbog koronavirusa i pitanje je kada će se priključiti radu. Situacija sa Vajlijem je takođe nepovoljna, on se iz Skoplja vratio sa povredom aduktora, sa velikim i bolnim otokom, što je usporilo i proces dijagnostikovanja i proces oporavka. Čekamo da stignu rezultati pregleda i tada ćemo znati šta i kako dalje. Na sve to, Sili ima probleme sa stomačnim virusom, a nekoliko igrača i reakcije na promjenu podloge, pošto smo iz ‘Morače’ morali da pređemo u Univerzitsku salu, zbog utakmica futsal”, kaže Džikić.

“Uprkos svemu, naoružani smo strpljenjem i dobrom voljom i u hodu se prilagođavamo neplaniranome. Šta je tu je”, naglasio je trener Budućnosti.

Suad Šehović je naglasio da je pred ekipom najbitniji dio priprema.

“Sada nam je bitan i svaki dan i svaki trening da napravimo temelje za predstojeću sezonu, da se kroz treninge i pripremne utakmice se spremimo i uigramo. Ekipa je popunjena novim igračima, vratio se i trener Džikić i moramo iskoristiti period pred nama da budemo na optimalnom nivou kada sezona počne”, kazao je kapiten.

Brzo će i kontrolni mečevi.

“Utakmice će nam pomoći da popravimo sve što ne bude dobro. Takođe, služiće nam da se svi dobro upoznamo, uigramo i napravimo kompetentnu ekipu jer nas očekuje dosta teških utakmica u oba takmičenja, kako u Evrokupu tako i u ABA ligi. U narednom periodu očekujemo i kompletiranje ekipe što će olakšati pripreme. Igrači koji su pojačali tim su dobro poznati na ovim prostorima i osim što su veliki profesionalci radi se o odličnim momcima, što je veoma bitno koliko i njihov košarkaški kvalitet jer želimo da napravimo kvalitetnu grupu ljudi”, kazao je Šehović.

Foto> KK Budućnost Voli

Marija Vuković slavila u Budimpešti, pred nastup na Dijamantskoj ligi

Povratak na mjesto uspjeha