Povratak na mjesto uspjeha

Foto: Privatna arhiva

Slobodan Miljanić (30, 198cm) karijeru nastavlja u švajcarskom Friburgu.

Jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač crnogorskog šampionata iz prošle sezone, vratio se na mjesto uspjeha, u klub sa kojim je osvojio sve što se moglo u domaćim okvirima.

Friburg, nekadašnji učesnik Evrokupa, ima velike ambicije, uz domaće takmičenje koje je prioritet, pokušaće da se domogne i grupne faze FIBA Lige šampiona.

“Sigurno da je veliki izazov vratiti se ponovo u Friburg u kojem sam proveo četiri prelijepe godine i osvojio pet trofeja. Nadam se da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo za Fiba Ligu šampiona, a što se tiče švajcarskog prvenstva i Kupa, mislim da imamo odličnu ekipu koja može osvojiti oba takmičenja”, rekao je Miljanić za Sportski.me.

Košgeter je imao perfektnu sezonu u Primorju. MVP učinak od 24.7 poena uz 6.6 skokova po meču bio je jedan od najzaslužnijih što se Novski tim vratio u vrh domaće košarke.

“Bilo je lijepo vratiti se u Herceg Novi nakon toliko godina. Napravili smo veliki uspjeh, bili među pet najboljih ekipa u crnogorskoj ligi i vratili Primorje tamo gdje pripada, u vrh domaće košarke. Želio bih da se zahvalim svim svojim saigračima, treneru Rajku Krivokapiću, njegovom asistentu Antićeviću na ukazanom povjerenju što je rezultiralo da budem MVP lige i najbolji strijelac”, rekao je Miljanić.

Foto: Privatna arhiva

Budućnost nastavila pripreme, Džikić: Naoružani smo strpljenjem

OSCG i Budvanska Rivijera gradiće terene za beach volley (VIDEO)