OSCG i Budvanska Rivijera gradiće terene za beach volley (VIDEO)

Na sastanku rukovodstva HG Budvanska rivijera sa predstavnicima Odbojkaškog saveza Crne Gore danas je postignut dogovor o izgradnji dva terena za beach volley koji se nalaze u vlasništvu ove hotelske grupe. Tereni će se, kako je saopšteno, graditi na Slovenskoj plaži, na mjestu na kojem se do sada nalazio poligon za karting.


Sastanku su prisustvovali direktor Budvanske rivijere Jovo Gregović, predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović, predsjednik Odbojkaškog saveza Cvetko Pajković i saradnik za razvoj odbojke u Savezu Igor Vušurović.


Predsjednik OSCG Cvetko Pajković izrazio je zahvalnost na pozitivnom odgovoru Budvanske rivijere na inicijativu Saveza.


“Zajedno sa Budvanskom rivijerom možemo da izgradimo dva terena za odbojku na pijesku, po svim standardima Evropske odbojkaške federacije. To znači da bi tereni mogli da uđu u program turnira i Evropske i Balkanske federacije, ali i da zadovolje potrebe hotelske grupe da može da animira svoje goste. Cilj nam je da i djeca mogu da nađu svoj interes da se bave odbojkom na pijesku koja je izuzetno atraktivan sport”, istakao je Pajković.

“Mi smo na inicijativu reagovali sa velikom zainteresovanošću i sa zadovoljstvom mogu da kažem da će nam biti jako drago da sljedeće godine ovaj prostor obogatimo sa novom ponudom, kako za naše goste, tako i za djecu i omladinu Budve kojima će biti dostupna besplatna škola beach volley-a”, kazao je Pejović.

Predstoji izrada kompletnog projekta za terene, a planirana su sredstva od 40.000 eura. Pajković je rekao da Odbojkaški savez može obezbijediti pomenuti iznos, ali da takođe očekuju da će se u cijelu priču uključiti lokalna samouprava i ostali akteri.

 Foto: portal RTV Budva


S obzirom na atraktivnost odbojke na pijesku kao olimpijskog sporta, čija popularnost konstantno raste, i u HG Budvanska rivijera prepoznali su turističke i sportske benefite koje tereni na Slovenskoj plaži mogu donijeti našoj opštini.

izvor: RTV Budva

Povratak na mjesto uspjeha

KMF Titograd bez plasmana u glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona