Saša Miličić predsjednik KK Sutjeska, Zoran Marojević sportski direktor, Gašić: Cilj je da postanemo stabilan abaligaš

Foto: KK Sutjeska

Košarkaški klub Sutjeska sa novom Upravom, igračkim kadrom ulazi u takmičarsku sezonu 2021/22 – gdje će nastupati u ABA2 ligi i crnogorskom šampionatu.

Sportski.me je ranije najavio da će Zoran Marojević preuzeti funkciju sportskog direktora, dok je novi predsjednik Sutjeske Saša Miličić.

“Mi smo imali ideju da se prijavimo za organizaciju. Međutim nemamo hotelskih kapaciteta za 14 ekipa, nemamo drugu i treću salu”, kazao je Zoran Marojević.

Tim je odradio najvažniji dio priprema na Žabljaku, a sada slijedi uigravanje za predstojeće izazove …

Foto: KK Sutjeska

Cilj je da klub postane stabilan abaligaš.

“Nastojaćemo da ova ekipa na što kvalitetniji način predstavlja klub i grad u ovoj sezoni – kako u ABA2 ligi, tako i u domaćem šampionatu. Osnovnu stvar, koju su ljudi iz kluba stavili ispred mene kao trenera i ispred igrača je da postanemo stabilan abaligaš. To je od ključnog značaja da bi košarka imala kontinuitet i mislim da je to nešto što je za nas jako bitno. Pričati o konkretnim rezultatskim ciljevima ne bi bilo dobro iz prostog razloga što smo tek na početku, a i ne znamo šta se dešava u drugim klubovima. Mogu da kažem da ako domaći šampionat bude na nivou prošlogodišnjeg – koji je bio najjači od nastajanja crnogorske lige – da će to biti sjajna stvar za crnogorsku košarku, ali i veliki izazov za nas”, poručio je Velimir Gašić.

Novi kapiten ekipe je Marko Ćalić.

“Prioritet je crnogorska liga. Kvalitet moramo opravdati osvajanjem jednog od prva dva mjesta u ligi. ABA2 liga će biti dosta izjednačena. Nadam se da će nas povrede zaobići. Obratićemo pažnju i na mlađe igrače – da napreduju i da na kraju sezone budu bolji košarkaši”, kazao je Ćalić.

Do početka sezone tim će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je na programu u petak, a nakon toga slijedi put u Užice gdje će Sutjeska 21. i 22. septembra odigrati dva kontrolna meča.

Nikšićani će potom učestvovati na turniru u Sarajevu 24. i 25, a tri dana kasnije odigrati još jedan meč.

Prvi “balon” ABA2 lige počinje prvog oktobra, a domaćin još uvijek nije poznat.

Miodrag Vukotić: Mislim da smo dobro parirali Italiji

Vladimir Jovović se vraća u Sutjesku?