Memorijal “Miodrag Baletić” 18. i 19 septembra u Nikšiću

Foto: Www.fibaeurope.com

U okviru septembarskih dana u Sportskom centru u Nikšiću će u u subotu i nedjelju biti organizovan memorijalni turnir “Miodrag Baletić” u znak sjećanja na dugogodišnjeg košarkaškog radnika, koji je preminuo u martu ove godine.

Na turniru će učestvovati Budućnost Bemaks, Primorje, Podgorica i Nikšić.

“Ovim turnirom želimo da se odužimo Miodragu Baletiću za sve što je dao crnogorskoj košarci. Zbog novih epidemioloških mjera neće učestvovati sarajevski Igman, a sinoć nam je otkazala dolazak i ekipa Trebinja, pa će učesnici biti naši timovi. Vremena su teška, ali nadamo se da će se ovaj memorijalni turnir održati i postati tradicija”, kazao je Mirko Baletić, direktor ŽKK Nikšić.

Miodrag Baletić se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u crnogorskoj i evropskoj košarci. Vodio je Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, Budućnost, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu, a u inostranstvu je radio u francuskoj Troi, te Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini, Vršcu…

Najveći pečat ostavio je u ženskoj košarci. Bio je prvi selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B diviziju ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat naše selekcije. Na tom šampionatu “crvene” su doživjele samo dva poraza – u četvrtfinalu i u borbi za petu poziciju.

Baletić je bio i selektor olimpijske reprezentacije SR Jugoslabije, koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini.

Foto: Www.fibaeurope.com

Vatanabe gost Laloševića i Simonovića

Njemci bez finala u Talinu: Juventus izbacio Bamberg