Budućnost dočekuje Borusiju, Brnović: Moramo da budemo borbenije

Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašicama Budućnosti utakmica protiv Borusije veoma je važna, kazala je kapitenka podgoričkog kluba Tatjana Brnović najavljujući meč drugog kola A grupe Lige šampiona.

Budućnost je na startu nove sezone poražena u Koprivnici od Podravke 29:22, dok je Borusija u Dortmundu igrala sa Ferencvarošem neriješeno 25:25.

“Očekujem veću borbenost u odnosu na premijerni meč u novoj sezoni. U duel protiv Podravke smo ušle mlako, uvidjele smo da je najveći problem bio naš pristup, odnosno činjenica da je trebalo da budemo agresivnije i da igramo sa više faulova. Spremne smo za izazov koji nas očekuje, nakon što smo ih dobro smo analizirale. Iznenadio nas je remi Borusije protiv favorizovanog FTC-a. Borusija je osvojila važan bod u borbi za plasman u narednu fazu, jer protiv tako ozbiljnog protivnika nisu mogli da računaju na remi”, rekla je Brnović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da je to zadatak više za Budućnost i da podgoričke rukometašice moraju da budu svjesne da im je predstojerći duel izuzetno značajan.

Golman Anastasija Babović kazala je da je Borusija mlada ekipa, ali veoma kvalitetna.

“To je pokazala protiv Ferencvaroša. Očekujem veliku borbu i vjerujem da je to jedini način da nešto napravimo. Borusija ima raspoložene bekove, danas svi igraju kvalitetan rukomet, pa se dešavaju i rezultati koji su za neke iznenađenje kao što je remi njemačkog tima protiv Ferencvaroša”, rekla je Babović.

Ona smatra da su Mladost i velika energija donijeli bod Borusiji u tom meču.

“Vjerujem da to mogu da budu i naši aduti u predstojećem meču”, kazala je Babović.

Budućnost i Borusija bili su rivali i prošle sezone, a podgoričkom timu pripala su oba duela.

U oktobru prošle godine u Njemačkoj bilo je 28:26, a u Podgorici 31:27.

Nedjeljni duel u “Bemaks areni” počeće u 16 sati.

Ulaznice po cijeni od tri eura prodavaće se na šalterima Bemaks arene u subotu od devet do 16 sati i u nedjelju od devet do početka utakmice.

Foto: ŽRK Budućnost

Greg Popovič o Dudi Ivkoviću: On je ikona košarke, gospodar ovog sporta

Olimpijske i Paraolimpijske igre u Los Anđelesu koštaće 6,9 milijardi dolara