Kuman pročitao saopštenje i napustio pres konferenciju

Foto: Barcelona/twitter

Potez bez presedana izveo je trener Barselone Ronald Kuman.

Pojavio se na pres konferenciji uoči meča sa Kadisom u La Ligi, pročitao kratko saopštenje i napustio salu, ne dozvolivši pitanja novinara.

Na ovaj potez se odlučio u jeku žestokih kritika, nakon lošeg starta sezone, a poslije poraza od Bajerna 3:0 i jedva izborenog remija sa Granadom 1:1 na Nou kampu, te pisanja medija o njegovoj smjeni, sa imenima kandidata koji bi mogli da ga naslijede.

“Klub je uz mene u procesu rekonstrukcije. Ekonomska situacija je vezana za sportskom. Morali smo da gradimo novi tim, bez velikih ulaganja, a to zahtijeva vrijeme. Talenti mogu da budu svjetske zvijezde za nekoliko godina. Mladi igrači će dobiti šansu, kao što su je imali Ćavi i Inijesta, ali to zahtijeva strpljenje. Biti u vrhu prvenstva bio bi uspjeh. U Ligi šampiona ne treba očekivati čuda. Poraz od Bajerna mora se sagledati iz tave perspektive. Tim mora da se podrži, riječima i djelima. Znam da i mediji razumiju ovaj proces, jer nije prvi put da se dođaga. Računamo na pomoć medija u ovim izazovnim vremenima. Veoma smo zadovoljni podrškom navijača, kakva je bila i protiv Granade. Živjela Barsa”, pročitao je Kuman i napustio pres.

Barselona sjutra gostuje Kadisu. Nakon četiri meča u La Ligi ima osam bodova – po dvije pobjede i remija.

Foto: Barcelona/twitter

Slavni košarkaš preživio korona-pakao

Dilan Prašović: Nisam faciniran Okolijem