Slavni košarkaš preživio korona-pakao

Foto: Twitter.com/cedceballos

Od koronavirusa je do sada oboljelo preko 230 miliona ljudi širom planete, umrlo ih 4,7 miliona, a iz dana u dan stižu potresne priče onih koji su jedva preživjeli bitku sa tom pošasti.

Jedan od njih je nekadašnji učesnik NBA Ol-stara, Sedrik Sebaljos. Bivši igrač Finiksa, LA Lejkersa, Dalasa, Detroita i Majamija, koji je tokom karijere igrao i u Izraelu i Rusiji, objavio je na Tviteru da je konačno stigao kući nakon duge borbe sa kovid-19.

Krilni košarkaš, koji je na 609 utakmica u najjačoj ligi na svijetu prosječno bilježio 14,3 poena i 5,3 skoka, hospitalizovan je još u avgustu, a sada je konačno izašao.

”Zdravo svima. Nakon 20 uzastopnih dana u redu za smrt, zahvaljujući milosti božjoj i vašim molitvama, došao sam kući. Doktori i medicinske sestre su uradili izuzetan posao, pogotovo u mojim najcrnjim danima”, napisao je 52-godišnji Sebaljos na Tviteru.

Čovjek koji je 1990. izabran kao 48. pik na draftu zabrinuo je košarkaški svijet 7. septembra, kada je objavio selfi iz intenzivne njege, sa maskom za kiseonik.

To mu je bio 10. dan u toj jedinici, a izvinio se svima kojima je u prošlosti učinio loše stvari. Djelovalo je da je to njegov oproštaj, ali je poručio da njegova borba nije gotova.

Dvije sedmice kasnije je stigao kući, ali pobjednika u zakucavanju na Ol-staru 1992. godine čeka dug put ka potpunom oporavku, jer je tek prije nekoliko dana smogao snage da počne da hoda.

Foto: Twitter.com/cedceballos

Novljanin u Partizanu

Kuman pročitao saopštenje i napustio pres konferenciju