Podgorička basket priča: Kodio brend i u basketu

Basket 3×3 je doživio pravu revoluciju posljednjih godina, a to nije zaobišlo ni Crnu Goru u kojoj je basket sve popularniji i postaje pravi marketinški magnet.

Grupa momaka zaljubljenika u basket, košarku, iz ekipe Podgorica Kodio ove sezone se odlučila da zakorači na stepenicu više.

Pored turnira u domovini i okruženju, ekipa Kodio je nastupila na međunarodnim takmičenjima u Grčkoj (gdje su uzeli prvo mjesto), te Holandiji…

Jedan od članova tima Podgorica Kodio Nemanja Gavranić sezonu je ocjenio uspješnom.

“Veoma sam zadovoljan sezonom i timom. Napravili smo dosta toga s obzirom da smo mlada ekipa. U Grčkoj smo osvojili Satelite turnir, nakon čega smo izborili učešće na Chellenger turniru u Holandiji. Podatak da smo igrali i osvojili međunarodni turnir je veliki uspjeh za naš tim u debitantskoj sezoni. Sezona je bila nešto skromnija zbog pandemije, što je uticalo i na organizovanje turnira. Vjerujem da će naredna godina biti bolja kada je basket 3×3 u pitanju”, kazao je Gavranić za Sportski.me.

Foto: Basket Chellenger Utreht

Crna Gora polako hvata ritam u basketu 3×3 – sve više se organizuju turniri širom države, interesovanje rapidno raste.

“U Crnoj Gori je basket je postao dosta popularan – turnira je sve više što je dobro za mlade momke, ekipe koje žele da se takmiče i bave basketom 3×3”, rekao je Gavranić.

Gavranić je ovog ljeta bio i dio reprezentacije Crne Gore koja se pojavila na kvalifikacionom turniru za Eurobasket u Tel Avivu.

Pobjeda i dva poraza nisu bili dovoljni za prolaz dalje.

Foto: KSCG

“To je zaista bilo lijepo iskustvo, igranje za reprezentaciju Crne Gore i nadam se da će toga biti još”, nastavlja Gavranić.

Od zemalja iz regiona Srbija je bez premca.

Basket tim na čelu sa Dušanom Bulutom odavno je pravi brend, osvajači medalja sa velikih takmičenja.

“Koliko je 3×3 popularan u Srbiji najbolji dokaz je njihova selekcija i rezultate koje su ostvarili. Imaju jako dobre igrače, ekipe, turnire. Organizaciono to djeluje sjajno i ne čude svi ti rezultati u ovom sportu”, nastavlja Gavranić.

Foto: Basket Chellenger Utreht

28-godišnji Podgoričanin je i dalje aktivan kada je košarka u pitanju. Ali, ubrzo će morati da donese odluku košarka ili basket?

“Vjerovatno ću skroz preći na basket. Teško je generalno privići se na 3×3 sa košarke. Mnogo je grublja igra, brža…Napad traje 12 sekundi, faul se dobije rijetko, a košarka je dosta “kulturnija”. Iskreno više volim basket, jer od malena ga igram na Podgoričkim poligonima i uvijek mi je bio k srcu”, rekao je Gavranić.

Predstavi nam malo ekipu Kodio Podgorica?

“Naš tim Podgorica Kodio čine Vaso Popović, Miloš Jovanović, Marko Anđelić, Dušan Gojnić, i ja kao i firma Kodio bez kojih ništa ovo ne bi bilo moguće”.

Foto: Nebojša Nikolić

Cilj za narednu sezonu?

“Ambicije su velike. Cilj je da se plasiramo na neki od masters turnira i predstavimo grad i državu na najbolji mogući način. Treniramo i spremamo se da u tome i uspijemo”.

Marčić u polufinalu, Iković eliminisan

Tim Ambasade Crne Gore u Londonu uz našeg boksera Dilana Prašovića