Nedović nakon pobjede u Petrovcu: Osjećaj je dobar jer smo u prethodnom periodu patili i promašivali

Foto: FK Budućnost

Nakon dva uzastopna poraza, Budućnost je zabilježila pobjedu – aktuelni šampion savladao je sinoć u gostima Petrovac 3:2 i upisao prvi trijumf u gostima ove sezone.

„Plavi“ su golovima Igora Ivanovića vodili 2:0, al su Petrovčani izjednačili, da bi konačan rezultat postavio Miloš Raičković.

Trener Budućnosti, Aleksandar Nedović bio je zadovoljan nakon pobjede.

„Osjećaj je sigurno dobar zbog osvojena tri boda, jer smo u prethodnom periodu patili i promašivali dosta iz dobrih situacija koje smo stvorili. I sada nam se desilo nešto slično, ali smo pokazali reakciju i digli se kao pravi šampioni. Vjerujem da ćemo se uskoro formirati kao grupa, da će svi prvotimci biti u pogonu i da ćemo djelovati onako kako želim kao trener, a naravno i kako očekuju navijači“, rekao je Nedović u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost je prekinula i niz od dva meča bez postignutog pogotka.

„Prethodne nedjelje smo radili na realizaciji, jer kada Budućnost dvije utakmice ne postigne gol – to je problem. Posvetili smo se i to je dalo rezultata protiv ekipe koja je kao iznenađenje dosadašnjeg dijela sezona savladala Dečić i uzela bod Sutjesci u Nikšiću. Postigli smo tri gola, imali tri – četiri zicera, ali opet smo iz prvog udarca u okvir primili gol“, kazao je Nedović.

Ipak, ekipa je primila dva gola.

„Odbrana se dosta tumba, praktično od kada sam došao nije igrala jedna četvorka u posljednjoj liniji što zbog povreda, što zbog kartona, a svi znamo koliko je to bitno. Vratili smo potentnost u napadu koji sigurno može bolje, a riješićemo i problem defanzive, naročito kada budemo kompletni. Sa sigurnošću u posljednjoj liniji doći će i rezultati u kontinuitetu“.

“Plavi” su u Petrovcu imali podršku najvatrenijih navijača, „Varvara“…

„Pored dobijene utakmice, to je jedan veliki dobitak za ekipu. Okupili su se, došli u velikom broju, pokazali da su pravi 12. igrač. Sigurno je da su nam nedostajali, prepoznali su trenutak u kome se nalazimo i da su neophodni ekipi i dali nam vjetar u leđa. Pozivam ih i da ubuduće budu uz nas u što većem broju, jer nije isto kada su na tribini i kada nisu. To ne može da se poredi, jer daju nevjerovatnu energiju timu“, jasan je Nedović, koji se osvrnuo na prekid utakmice u 20. minutu koji je trajao dvadesetak minuta.

„Pohvalio bih njihovo navijanje, ali i ponašanje, naročito prilikom prekida utakmice, koje je uslijedilo iz meni nepoznatog razloga. Bez bilo kakvog govora i problema su napustili tribinu, nisu dozvolili da rezultat klub možda ispašta zbog njih. Time su dokazali da su najvjerniji i najbolji navijači i koliko poštuju Budućnost kao instituciju“.

Budućnost nakon prvog kruga takmičenja ima 12 bodova, a naredni rival je Rudar pod Goricom – u nedjelju u 20.00 časova.

„Odmah poslije Petrovca smo se okrenuli utakmici u nedjelju. To je tim koji je u najboljoj seriji od svih i zaslužuje sav mogući respekt. Igrali smo jedan meč, upoznali se, ali tokom radne nedjelje ćemo dodatno da analiziramo rivala kako bismo iskoristili loše strane. Pobjeda i lijep osjećaj nam daju elana da treniramo u još boljoj atmosferi, vjerujem da ćemo pred odlazak na reprezentativnu pauzu pokazati kvalitet“, poručio je Aleksandar Nedović.

Foto: FK Budućnost

Dejan Zarubica u finišu donio veliki bod Ljačiju

Žocov Partizan krenuo pobjedom