Žakelj: Moramo da popravimo pristup, samo tako možemo do pobjede

Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović

Prvi meč u Admiralbet ABA ligi na domaćem terenu košarkaši SC Derbija igraju sjutra (18 h) protiv ekipe, koja je u sezoni 2003. godine bila šampion Jadrana.

U Podgoricu u okviru 2, kola stiže Zadar, a meč protiv hrvatskog kluba prilika je da “studenti” poprave utisak nakon ubjedljivog poraza od Mege (101:68) na startu regionalnog košarkaškog takmičenja.

“Očekujemo iskusnu ekipu Zadra, koja je u prvom kolu pokazala da su ozbiljna ekipa. Igraju zajedno već drugu godinu zaredom. Mi se moramo više baviti svojom igrom i moramo da popravimo pristup, te da igramo kao ekipa koja se bori do kraja. Samo tako možemo da očekujemo pozitivan rezultat”, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Košarkaš “studenata”, Andrija Slavković smatra da ekipa samo pravim pristupom može doći do pobjede.

“Zadar je odlična ekipa, koja zna da igra košarku i znaće da kazne svaki naš nedostatak i pad koncetracije. Zadržali su okosnicu ekipe od prethodne sezone, doveli par iskusnih igrača, a u prvom kolu su odigrali odličnu utakmicu protiv Partizana. Iskoristili smo ove dane da se što bolje spremimo i radili smo na nekim greškama kojih je bilo dosta u prvoj utakmici, a koje se ne smiju desiti ponovo. Spremni smo i moramo da popravimo utisak iz prvog kola. Imamo mladu ekipu i ako uđemo u utakmicu sa odličnom enegijom i fokusom mislim da imamo velike šanse da izađemo kao pobjednici”, smatra Slavković.

Zadar je u prvom kolu na domaćem terenu izgubio od Partizana 78:73.

“Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, kojoj moramo pristupiti na pravi način i igrati kao ekipa. Jedino tako možemo računati na pozitivan rezultat. SC Derbi je u prošlom kolu doživio nezgodan poraz od Mege i protiv nas će sigurno htjeti da ostavi puno bolji utisak na domaćem parketu, pred svojom publikom. Radi se o jednoj dobroj ekipi, koja ima nekoliko igrača koji su već neko vrijeme zajedno, a doveli su dobra pojačanja na pozicijama koje su im nedostajale. Mi ćemo pripremiti sve što moramo, već smo proučili njihovu igru i vidjeli smo na što moramo obratiti pažnju. Napravićemo sve da nastavimo gdje smo stali nakon utakmice protiv Partizana, koja je bila jedan put i pokazatelj kako moramo izgledati na parketu”, jasan je trener Zadrana Ivan Perinčić.

Protiv Partizana je dobar meč odigrao Antonio Đordano.

“Prije svega moramo pristupiti utakmici kao što smo protiv Partizana, mislim da nam to mora biti neko mjerilo i vodič u kojem smjeru treba da idemo. Pokazali smo da možemo igrati protiv najjačih ekipa u ligi, samo ako smo maksimalno fokusirani i ako igramo kao ekipa”, kazao je Đordano.

Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović

CFL ponovo startuje u petak: Sutjeska gost Podgorice, šampion dočekuje Rudar

Begović sa predstavnicima saveza: Da izdignemo sport u Crnoj Gori na nivo koji zaslužuje