Džikić nakon poraza: Nismo iskoristili šansu

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Budućnosti, Aleksandar Džikić kazao je nakon poraza od Crvene zvezde da je njegova ekipa imala šansu za pobjedu, ali je nije iskoristila.

“Plavi” su večeras u 2. kolu Admiralbet ABA lige izgubili 71:63.

“Mi smo se promijenili mnogo, imali smo dosta problema u pripremnom periodu, ali to sada nije bitno. Izašli smo na teren borili se, imali smo šansu da stignemo do pobjede, nismo je iskoristili i to je to“, rekao je Džikić.

Džikić je analizirao utakmicu.

„Imali smo kontrolu do posljednje četvrtine, onda smo napravili mnogo grešaka, statični smo bili u napadu, dozvolili smo dosta lakih poena, ali je dobro što su sve stvari popravljive. Siguran sam da će sve ekipe do kraja sezone igrati daleko bolje.”

Na kraju pres konferencije, Džikić je pitao kako je košarkaš Zvezde Stefan Lazarević, koji je u finišu meča nezgodno pao. Uslijedio je odgovor da je najvjerovatnije u pitanju potres mozga, ali i kontrapitanje – kako je Danilo Nikolić.

„Danilo nastavlja sa liječenjem i vjerujem kao i svi u klubu, kao i svi ljubitelji košarke da će biti dobro. Lazareviću želim da prođe sa što manje problema, te da se brzo vrati na parket“, kazao je Džikić na kraju konferencije.

U narednom kolu Budućnost igra u Podgorici protiv Splita.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Poraz Budućnosti u Beogradu od Zvezde VIDEO

Radonjić: Važna pobjeda