“Zmajevi” oslabljeni: Kazahstan nije odobrio vize šestorici fudbalera BiH

Foto: Printscreen YouTube

Selektor Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev suočen je sa velikim problemima uoči meča njegove selekcije sa Kazahstanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Zmajevi” su danas otupotovali za Kazahstan, a Petev se našao u situaciji da ne može da povede šestoricu fudbalera kojima nijesu odobrene vize.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nijesu dobili vize za ulazak u Kazahstan.

„NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušavalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nijesmo naišli na razumijevanje Ambasada Republike Kazahstan u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača“, navedeno je iz Saveza.

Selektor Petev bio je prilično zbunjen celom situacijom i pred polazak je rekao da se samo nada da će putovanje proteći bez problema.

„Ne mogu da objasnim cjelokupnu situaciju jer ne znam. Meni je to nemoguće, ali ne možemo ništa da promijenimo. Idemo i šta je tu je. Nećemo se žaliti jer nije situacija za žaljenje, idemo još jače, ništa se ne mijenja. Nijesmo spavali cijelu noć zbog ovoga, siguran sam da ne biste ni vi. Baš je sve čudno, ali moramo da idemo i moramo da obavimo zadatak koji je pred nama. Nije baš jednostavno. Idemo da odradimo naš posao i da pobijedimo, nema nam druge“, dodao je on.

Bosna i Hercegovina meč u Kazahstanu igra u subotu u terminu od 15 časova.

Foto: Printscreen YouTube

Prve provjere za “lavice” nakon OI u Tokiju

Košarkaška porodica, Nebojša i Luka Bogavac: Isti geni, sličan put