Goran Bulatović za Sportski.me: U Novom kao kod kuće, radujem se sezoni

Foto: Ljiljana Marjanović/KK Vršac

Goran Bulatović tokom ljeta je prihvatio poziv čelnih ljudi Primorja 1945 i vratio se u Herceg Novi, i biće jedan od glavnih aduta tima Rajka Krivokapića u narednoj sezoni.

Nova sredina za 33-godišnjeg plejmejkera nije nepoznanica jer je “žuto-plavi” dres nosio još u mlađim kategorijama.

Sada je iskusniji, a željan da pomogne Novskom klubu, u sezoni koja slijedi.

“Iza nas je mjesec dana dobrog rada i dobrih pripremnih utakmica sa ekipama iz ABA 2 lige, kao i klubovima iz Srbije. Te utakmice su nam pomogle da popravimo i nadogradimo segmente u našoj igri, i da što spremnije dočekamo početak crnogorskog šampionata”, rekao je Bulatović za Sportski.me.

Pripremni period polako prolazi, bliži se početak crnogorske lige i meč protiv Danilovgrada na startu.

Ekipa se uigrava, biće potrebno vrijeme, strpljenje za rezultate.

“Trudim se da pomognem saigračima i da iz meča u meč budemo bolji. Vjerujem da smo na dobrom putu. Što se mene tiče – znam da uvijek može bolje”, kazao je Bulatović.

Foto: Ljiljana Marjanović/KK Vršac

Primorje 1945 je prošle sezone bilo jedno od najprijatnijih iznenađenja I A MCKL. Novski klub je sezonu završio na odličnom petom mjestu.

Hoće li biti teško nastaviti kontinuitet ili ga premašiti…

“Cilj je da pokušamo da se nadovežemo na predhodnu sezonu koja je bila veoma uspješna za Primorje. Takođe, jedan od ciljeva je i rad, jačanje mlađih selekcija. Radujem se što sam ponovo ovdje, novoj sezoni i očekujem da tim raste iz meča u meč”, rekao je Bulatović.

Goran je ponikao u Gorštaku, a tokom karijere je bio u mlađim kategorijama Budućnosti, Crvenoj zvezdi, dok je najdublji trag ostavio u Slovačkoj.

Odnedavno Gorštak i Kolašin mogu da se pohvale da imaju NBA igrača Marka Simonovića – koji će igrati ruki sezonu u dresu Čikago Bulsa.

“Žao mi je što u Kolašinu ne postoji seniorski tim Gorštaka, jer to Kolašin zaslužuje. Grad na Tari je uvijek bio rasadnik košarkaških talenata. Imamo svjetskog i evropskog prvaka Vlada Šćepanovića, a od ove godine i NBA igrača Marka Simonovića. Mnogo mi je drago zbog Marka jer je on to svojim ponašanjem, radom, željom zaslužio”, rekao je Bulatović i dodao…

“U mlađim kategorijama Gorštaka se odlično radi – to je još jedan razlog da klub zaslužuje da ima seniorsku ekipu u svom gradu”.

Vukčević: Moramo što prije da postignemo gol

“Lavice” slavile u Skoplju, blistala Itana Grbić