Jelena Despotović pod znakom pitanja za Mundijal

Foto: RSCG

Nakon što se Majda Mehmedovič oprostila od reprezentacije Crne Gore na meču EHF EURO Kupa – “lavice” bi mogle biti znatno oslabljene na Svjetkom prvenstvu.

Pod velikim znakom pitanja je nastup Jelene Despotović.

„Rame se ponovo upalilo, mada nikad nije ni skroz bilo zaliječeno. Godinu i po muku mučim, čas je dobro, čas nije, mada me pomalo sve stiglo jer od Tokija nijesam imala predah. Uradiću što i prošle godine kada sam nekoliko nedjelja odmarala, jačala rame, primila injekcije, a onda otišla na šampionat Evrope. Osjećala sam i onda velike bolove, bukvalno svaku noć sam plakala, a svi dobro znaju koliko sam se mučila. Ponovo ću probati da ga oporavim, ali niko ne može da mi kaže kada ću biti spremna. Sigurno neću kazati da mogu ako ne mogu, a baš se vidi na meni kada me boli. A, u Đeru je bukvalno svaki dan utakmica“, kazala je Despotović, a prenosi Pobjeda.

U Đeru imaju razumijevanje za njene probleme sa povredom.

„Odradim nešto u odbrani, ali ništa dalje. Zbog svega što se dešava klub na mene ne pravi nikakav pritisak, rekli su mi da imam vremena koliko treba, a za mene su za sve što mi treba. Ali, meni je najteže, jer se nerviram. Kad me zaboli, mnoge stvari koje zamislim ne mogu da uradim.“

Pokušava i da izbjegne operaciju ramena.

„Prošle godine, kada su mi prvi put snimili rame, bilo je za operaciju. To nijesam htjela da uradim, boriću se do zadnjeg. Nije ovo povreda koljena ili zgloba. Zato sam odlučila – ako ne budem morala, nikad neću na operaciju. Probaću vježbama i terapijama da ga ojačam. Mada, nema tu više ništa novo da se izmisli.“

Teško je prognozirati u kakvom će stanju biti rame.

„Najviše na svijetu bih voljela da do novembra bude sve u redu i da dođem. Ali, bukvalno, ne znam šta će za mjesec da bude. Naravno, ako budem spremna biću tu kao i uvijek za reprezentaciju. Kod kuće nijesam bila od Olimpijskih igara, a mnogo mi je bitno da sam sa porodicom. Tako da nije samo u pitanju rukomet“, istakla je Jelena Despotović.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Boks: Crna Gora sa osam takmičara na EP u Budvi

OSCG i Petranović potpisali stipendijski ugovor