Džikić pred Igokeu: U dobrom su momentu, spremili smo se za njihovu ‘match up’ odbranu

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija imaju šansu sjutra protiv Igokee u “Morači” od (19) sati da prvi put ove sezone upišu pobjede i krenu u seriju.

Protivnik je komplikovan – Igokea je prošlog vikenda “uzela mjeru” Evroligašu Crvenoj zvezdi, a snagu na početku sezone pokazuje i u Fibinoj Ligi šampiona, gdje je savladala PAOK i tijesno izgubila od Galatasaraja.

Za izabranike Aleksandra Džikića, koji u srijedu gostovanjem Ulmu 1. kolu Evrokupa počinju svoje internacionalne obaveze, ovo će biti odličan test.

“Gostujuća ekipa je u dobrom momentu, dobro su počeli sezonu, kompletni su, poslednje dvije utakmice su pružili kvalitetne partije. Kad god im se pruži šansa, pokušavaju da napadnu u prvoj fazi napada, a njihov postavljeni napad je kontrolisan. Spremali smo se za njihovu ‘match up’ odbranu, koju koriste kada su u nepovoljnijoj situaciji, brane se sa puno preuzimanja i ‘skupljanja’. Moramo da iskontrolišemo njihovu atletsku centarsku liniju i ograničimo broj šuteva za tri poena Volera, Jošila i Starksa”, kazao je trener Aleksandar Džikić.

Foto: KK Budućnost Voli

Kik boks: Vujović i Dacić spremni za Svjetsko prvenstvo

Zvanično: Mornar doveo bivšeg centra Partizana