Čurović zadovoljan pripremama u Rimu

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Selektor golbal reprezentacije Crne Gore Nikola Čurović kazao je da je zadovoljan odrađenim na pripremama u Rimu, navodeći da je poseban akcenat dat na tehničkim elementima.

Crnogorski golbalisti od petka do ponedjeljka odradili su mini sparing pripreme sa reprezentacijom Italije.

On je naglasio da je odigran veliki broj sparing utakmica.

“Poslije napornog turnira u Finskoj, Italija, koja se sprema za Evropsko prvenstvo C divizije, je bila protivnik po mjeri. Danas u Crnu Goru stiže slovenski reprezentativac Matej Ledinek, jedan od najboljih evropskih igrača , koji će nam pomagati završnu fazu priprema u Nikšiću do 29.novembra”, rekao je Čurović.

On očekuje da će reprezentacija spremno dočekati najveći izazov od formiranja.

“Vjerujem da ćemo ispuniti cilj, a to je opstanak u A diviziju odnosno plasman među sedam najboljih evropskih reprezentacija”, rekao je Čurović.

On je naglasio da je zajedničke pripreme u Italiji posjetio Sandro Di Girolamo, novoizabrani predsjednik krovne svjetske organizacije za sport osoba sa smetnjama vida.

Crnogorski golbalisti na EP u Samsunu igraće u A grupi sa Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom. Rivali u B grupi biće Litvanija, Ukrajina, Belgija, Španija i Rusija.

Po četiri prvoplasiranje reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izguibiti status člana A divizije.

U niži rang ,nakon nokaut faze preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Crnogorski golbalisti nastup u elitnom rangu, među deset najboljih selekcija , izborili su plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

CG fudbalerke dočekuju Dansku, Marić: Danska je u ovom momentu najbolja evropska selekcija

Ništa od plasmana u elitnu rundu: Omladinke izgubile od BiH