Budućnost na “DG areni”, Nedović: Naš plan je jasan

Foto: FK Budućnost

U 13. kolu Telekom prve crnogorske fudbalske lige igra se i jedan gradski derbi – Budućnost sjutra (16 h) gostuje Podgorici na “DG areni”.

Budućnost je vezala pet pobjeda u svim takmičenjima, preuzela drugo mjesto na tabeli, a u Kupu eliminisala Jezero (3:1).

„Prepreku u Kupu smo prebrodili na pravi način, tako da znamo šta nam je cilj i na meču protiv Podgorice. Imamo kadrovskih problema, ali to ne mijenja naš plan za nedjeljnu utakmicu“, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti, Aleksandar Nedović.

Podgorica je na 9. mjestu na tabeli sa svega pet bodova.

„Podgorica ne zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi, jer ima kvalitet, ali je sticajem okolnosti na tom mjestu na kome jeste. Rival će sigurno šansu tražiti iz tranzicije, jer ima dva brza bočna igrača Maraša i Muharemovića, mali Krivokapić je snažan i pokretljiv, a vezni red zna da igra lopte… Međutim, potrebno je da iskoristimo njihov grč, a naš nalet i da budemo maksimalno ozbiljni kako bismo utakmicu riješili u svoju korist“.

Kriza je prošlost, Budućnost nakon pet vezanih pobjeda sa mnogo samopouzdanja ulazi u naredni duel.

„Poslije određenog perioda adaptacije momci su se navikli na moj rad, a ja na njihove mane i vrline. Otprilike, dolazimo do nekih kontura kako ja vidim da ekipa može da igra. To se manifestuje kroz veliki posjed lopte i veliki broj golova, a to privlači i publiku. Na posljednjem meču protiv Iskre je bilo skoro 1.500 ljudi na tribinama, a ukoliko nastavimo u tom ritmu, vjerujem da će ih biti i više. Budućnost pored toga što je najveći klub, mora da igra sa stilom“, jasan je Nedović.

Nedović se osvrnuo i na podršku navijača.

„Od kada su uz nas, upisali smo pet pobjeda i prilično je jasno da se međusobna energija osjeća. Na dobrom smo putu, sa nama su, daju nam vjetar u leđa i nadam se da ćemo im na pravi način vratiti dobrom igrom i rezultatom u nedjelju“.

Momčilo Raspopović preskače okršaj sa Podgoricom zbog kartona, odavno su povrijeđeni Igor Ćuković i Bogdan Milić, dok je Miloš Dragojević pod znakom pitanja.

„Širina sastava je takva kakva je, a na samom predstavljanju sam rekao da nikome neću poklanjati minute i da me ne interesuje koliko ko ima godina, nego kako radi i kako igra. Iskristalisao se gro ekipe, umor postoji, ali lijepi umor koji se amortizuje na krilima dobrih rezultata. Pojavljuju se i novi igrači koji daju znakove volje i agresije, a insistiram i uvijek ću insistirati da se minuti zaslužuju na treningu. Najlakše je uvrstiti nekoga u tim, nebitno da li ima 16, 17 ili 27 godina, bitno je da su minuti vidno zasluženi kako se ne bi dešavale negativne stvari ni igraču, ni ekipi“, zaključio je Nedović.

Foto: FK Budućnost

Mitrović nakon pobjede nad CSKA: Srećan sam, navijači su uživali

Lider Sutjeska protiv Rudara želi da nastavi niz