Okupili se “lavovi”, Roganović: Moramo da imamo 16 dobrih igrača da napravimo korak više

Foto: RSCG

Crnogorski rukometaši predstaviće se na Evropskom prvenstvu u drugačijem izdanju i sa drugačijim stilom nego na prethodnim velikim takmičenjima, najavio je selektor Zoran Roganović.

“Lavovi” su se okupili danas u Podgorici na mini-pripremama u sklopu EHF sedmice, a pred turnir u Tunisu, na kojem će od 4. do 6. novembra igrati protiv domaćina, te reprezentacija Švajcarske i Zelenortskih ostrva.

To je njihovo prvo okupljanje nakon maja i uspješno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, u kojima su pobjedom protiv Rumunije u Podgorici, izborili učešće u završnici, gdje ih u januaru naredne godine čekaju mečevi u grupi protiv Danske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

“Iako smo ranije mnogo puta igrali i sa Slovenijom i Makedonijom, pa i sa Danskom, mislim da moramo da dođemo sa iznenađenjima i novim taktičkim detaljima. Utakmice na turniru u Tunisu dobro će nam doći da probamo nešto novo, a okupićemo se u Podgorici i od 20. do 24. decembra sa momcima sa šireg spiska, probati da proširimo listu kandidata i da imamo 16 dobrih igrača na šampionatu Evrope”, kazao je Roganović.

Roganović se za ovu akciju odlučio za kombinovani sastav, kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu, dobili i igrači koji nisu bili na prethodnim okupljanjima ili nisu imali značajniju minutažu.

Foto: RSCG

“Na šampionatu jednostavno moramo da imamo 16 igrača koji mogu da izdrže prvo tri utakmice u grupi, a zatim i drugi dio, jer ćemo ovoga puta probati da napravimo i korak više”, naglasio je Roganović.

U Tunisu će Crna Gora igrati tri utakmice u tri dana, to će biti i neka vrsta simulacije ritma koji ih čeka na Euru.

“To je donekle slično takmičenju na velikim prvenstvima i uz rotacije, kao i stil koji sam zamislio da igramo na Evropskom prvenstvu, ove tri utakmice biće prava provjera”, zaključuje Roganović.

Karabatić u Parizu do 2023. godine

Krenule Studentske lige u futsalu