Počinje tradicionalna sportska manifestacija Liga osnovnih škola Podgorice

Foto: Glavni grad

Tradicionalna sportska manifestacija Liga osnovnih škola zvanično će početi sjutra, a okupiće učenike 17 podgoričkih osnovnih škola, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavniog grada.

U 21. izdanju manifestacije učenici će se do 16. novembra nadmetati u devet sportova: malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, karateu, atletici i šahu.

Saopšteno je da je cilj manifestacije da promoviše sport među školskom populacijom i motiviše što veći broj dječaka i djevojčica da se uključi u sportske aktivnosti.

“Ovogodišnje izdanje Lige osnovnih škola ima još veći značaj, jer su djeca zbog epidemiološke situacije više mjeseci bila fizički neaktivna i bez časova fizičkog vaspitanja, a opštepoznato je koliko je bavljenje sportom i redovno vježbanje važno za psihofizičko zdravlje i blagostanje”, piše uz saopštenju Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Košarkaško takmičenje biće odigrano u OŠ 21. maj, fudbasko u balonu Arene, domaćin rukometnog turnira biće OŠ Radojica Perović, a odbojkaškog Božidar Vuković Podgoričanin.

Stonoteniseri će se takmičiti u prostorijama Stonoteniskog kluba Spin, karatisti u maloj sali Sportskog centra Morača, teniseri na terenima Dadeksa, šahisti u OŠ Maksim Gorki.

Atletičari će se za medalje boriti na atletskoj stazi kasarne u Maslinama.

“Za osvajače prva tri mjesta u svakom sportu, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada obezbijedio je medalje i pehare, dok će pobjednici nadmetanja u ekipnim sportovima i atletici izboriti prolaz na takmičenje na državnom nivou.
Svi turniri biće održani bez prisustva publike, u skladu sa važećim mjerama i preporukama”, piše u saopštenju Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Foto: Glavni grad

M:tel novi sponzor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore

Dječak od 15 godina pozvan u reprezentaciju Rumunije