Za vikend više od dvije i po hiljade trkača u Podgorici

Foto: Podgorica.me

Međunarodna sportsko-turistička manifestacija Podgorica Milenium ran, okupiće u subotu i nedjelju u Glavnom gradu 2.500 učesnika iz 36 država svijeta, saopštili su organizatori.

Pokrovitelj je Glavni grad, odnosno Sekretarijat za sport, a manifestacija će biti organizovana u saradnji sa Multisport akademijom Majer.

Direktor trke Igor Majer kazao je da gosti podgoričke manifestacije dolaze sa svih kontinenata, osim iz Australije i da će se nadmetati u sedam trka.

“Počinjemo sjutra u deset sati dječijom trkom, u kojoj očekujemo više od hiljadu djece na mostu Milenijum. Za 11 sati i 30 minuta predviđena je trka u kolicima, koju organizujemo u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom”, rekao je Igor Majer na konferenciji za novinare.

On je naglasio da su za nedjelju planirane trke na 10, 21,1 i 42,2 kilometara, koje će početi u deset sati.

“Odmah nakon toga, u 10.10, trku će započeti i naši hrabri vatrogasci, dok trka na pet kilometara počinje u 10 sati i 15 minuta”, rekao je Majer.

On je naglasio da je novitet u odnosu na prethodne godine, osim kvantitativnog dijela i dodatnih trka, promjena maratonske rutu.

“U prethodne dvije godine vidjeli smo da je bilo problema sa saobraćajom, pa će maratonci u nedjelju trčati dva kruga po 21,1 kilometar. Trasa ne obuhvata dio grada, od Starog aerodrpma, Zabjela, Zete i Tuzi i on neće biti uzurpiran od maratonaca. U saradnji sa Upravom policije napravili smo detaljan plan”, re, da se napravkao je Majer.

Organizator je najavio da ovogodišnju manifestaciju prati i osam muzičkih stanica raspoređenih duž rute, koje će, kako su naveli, pružiti nezaboravnu zabavu i energiju kako učesnicima trke, tako i posjetiocima, stvarajući jedinstvenu atmosferu slavlja sporta i zajedništva.

Sekretar u Sekretarijatu za sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da će ovogodišnja manifestacija napraviti veliki iskorak u odnosu na prethodnu godinu.

“Glavni grad i sekretarijat za sport su tu da podrže manifestaciju, određena sredstva su obezbijeđena. Vjerujem da ćemo uskoro potpisati višegodišnji ugovor. To je potvrda dobre saradnje sa Multisport akademijom Majer kada je u pitanju Podgorica Milenium ran”, rekao je Antić.

On je naglasio da je Glavni grad pokrovitelj manifestacije, ali da bi je bilo teško organizovati bez podrške sponzora.

Portparolka kompanije One, Zorica Šorgić, kazala je da podrška manifestaciji nije samo poslovni poduhvat, već odražva duboku posvećenost zajednici, ali i promociji zdravog načina života.

“Od nas se očekivalo da zajedno sa organizatorima pronađemo adekvatno rjšenje, kako bi svi učesnici nakon trke mogli da na jednostavan način dođu do svojih fotografija. Drago mi je da smo u tome uspjeli”, rekla je Šorgić.

Ona je podsjetila da je kompanija One i zvanična mreža olimpijskog tima Crne Gore.

Budućnost protiv Igokee, Makundu: Moramo da se vratimo našoj igri

EP u boksu: Bojana u finalu, boriće se za zlato