Ekipa Kobe – pobjednik prvog turnira Basket u mom kvartu

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Ekipa Kobe pobjednik je prvog turnira Basket u mom kvartu. Uz Kobe plasman u polufinale izborili su – Pažići, Maraguni i Monteniggersi.

Na turniru, koji organizuje Sekretarijat ta kulturu i sport Glavnog grada, a koji je počeo minutom ćutanja povodom tragičnih događaja u Srbiji, učestvovalo je 16 ekipa.

“U najbitnijoj rundi eliminacione faze (polufinalisti idu na završni turnir u Njegoševom parku) ekipa Pažići je eliminisala Dream Team rezultatom 13:10, Maraguni su pobijedili ekipu sastavljenu od mladića iz Rusije, što je takmičenju dalo međunarodni šmek, pod nazivom Top Hill, sa 13:11, Kobe je izbacio 4R trijumfom 21:17, dok je najneizvjesnije bilo u duelu između Monteniggersa i Ivaniša i sinova, koji su prvi dobili rezultatom 13:12, nakon velikog preokreta sa 5:11”, saopšteno je iz Sekretarijata.

Kobe u prvom polufinalnom okršaju nije imao problema sa Monteniggersima (21:7), dok su u drugom Maraguni savldali Pažiće 17:10.

Nije bilo drame ni u finalu, pošto je Kobe sa 21:13 srušio Maragune.

foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

“Prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura dobila je ekipa Kobe u sastavu Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović. Drugo mjesto i sponzorske nagrade od partnera Sekretarijata ovsojila je ekipa Maraguni u sastavu Miljan Stojanović, Ivan Knežević, Lazar Stanković i Stevan Jovanović, te poraženi polufinalisti: Pažići (Stefan Stojanović, Đorđije Tatar, Vladimir Mrdak i Petar Dragović) i Monteniggersi (Stefan Šimun, Matija Karadžić, Pavle Kalezić i Andrija Ivanović)”, dodaju iz Sekretarijata.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, kao i sudijama Zoranu Raduloviću i Urošu Bakraču.

“Na prvom turniru, koji je bio izuzetno posjećen i na kojem je učestvovalo 16 ekipa, ukupno 64 takmičara, vladala je sjajna atmosfera, pravi duh uličnog basketa ponovo živi u našem gradu i osjetan je basketaški entuzijazam među ljubiteljima ovog sporta. Stoga ne sumnjama da će podjednako zanimljivo i konkurentno biti na preostala tri kvalifikaciona turnira i naravno na završnom spektaklu na terenu ‘Dragan Ivanović” u Njegoševom parku”, rekao je Miloš Stijepović, koordinator takmičenja iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Naredni kvalifkacioni turnir ”Basketa u mom kvartu”, ukoliko vremenske prilike to dozvole, biće održan naredne subote, 13. maja, na terenu u centru grada, na Bulevaru Ivana Crnojevića.

“Prijavljenih ekipa do sada je 14, što znači da su ostala dva slobodna mjesta, koje zainteresovane ekipe mogu popuniti do srijede u 12 časova prijavom na mail sportglavnigrad@gmail.com”, zaključuju iz Sekretarijata.

Dominacija Ferstapena u Majamiju, Peres drugi

Rastali se Džekson i SC Derbi