Crna – Gora – Rusija, Antunja: Svi znamo koji je naš cilj

Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sjutra (18. 30 h) dočekuje Rusiju.

Rusija je najjača selekcija u grupi F, u kojoj su još Austrija i Danska. Na prethodnom Eurobasketu zaustavljan je u četvrtfinalu u Belgije, a u sastavu ima košarkašice, koje igraju u Evroligi i Evrokupu, a na

Sa druge strane, na klupi Crne Gore neće biti selektorke, Jelene Škerović zbog koronavirusa. Ekipu će voditi njen pomoćnik Alberto Antunja.

“Počinjemo od Rusije, biće to težak meč za nas. Rusija je od posljednjih 17 utakmica izgubila samo tri, igrali su četvrtfinale Eurobasketa. Imaju dobru generaciju, odlično igraju i neće biti lak meč za nas. Ipak mi se pripremamo veoma dobro, košarkašice su uzbuđene što opet igraju kod kuće, imaćemo našu šansu na meču”, poručio je Antunja.

Siguran je u to da će ekipa biti spremna jer već dugo se radi na taktici za ovaj duel.

“U kontaktu sam sa Jelenom Škerović već dva mjeseca, pripremali smo utakmicu. To što je kovid pozitivna neće promijeniti stvari. Ona vjeruje u mene, mi vjerujemo u košarkašice i mislim da znaju dobro kako želimo da igramo, sve će biti isto, igraćemo sa istom energijom. Svi znamo koji je naš cilj i za šta se borimo”, ističe Antunja.

Usljed aktuelnih epidemioloških mjera broj gledalaca je ograničen, pa karata neće biti u slobodnoj prodaji, poručili su iz KSCG.

Foto: KSCG

Abazović ugostio osvajače medalja sa šampionata u Abu Dabiju

Čović najavio nova pojačanja: Razmišljamo o kombo šuteru i centru