AEK: Jelovac pretrpio moždani udar

Foto: aekbc.gr

Srpski košarkaš, Stevan Jelovac pretrpio je jak moždani udar, a njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično, saopštio je AEK, klub za koji nastupa krilni centar.

Jelovac se prije nekoliko dana onesvijestio na treningu AEK-a i hitno je prebačen u bolnicu.

“KK AEK u punoj odgovornosti informiše javnost o zdravstvenom stanju Stevana Jelovca. Naš košarkaš je pretrpio jak moždani udar. Njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično. AEK izražava iskrenu zahvalnost zbog interesovanja javnosti za Stevanovo zdravstveno stanje. Molimo vas, ipak, da vaše novinske izvještaje dajete s dozom diskretnosti i koristite stručnu terminologiju, kako ne bi u javnosti kružile pogrešne informacije. One bi dodatno zakomplikovale situaciju. AEK zahvaljuje iz dubine duše svim prijateljima kluba i svima koji su odmah pritekli u pomoć našem sportisti, kao i na svim porukama podrške na društvenim mrežama. U ovim teškim satima, šaljemo veliku podršku Stevanu i njegovoj porodici”, piše u saopštenju AEK.

Jelovac je karijeru počeo u Vizuri, kratko bio u Crvenoj zvezdi, a posljednjih 10 godina je u inostranstvu i nosio je dresove Antalije, Kazerte, Litvos ritasa, Saragose, Nižnjeg Novgoroda, Brose basketsa, Gazijantepa, te japanskog San-en NeoFeniksa, iz kojeg je ovog ljeta došao u redove atinske „kraljice”.

Igrao je i za reprezentaciju Srbije tokom kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

Foto: aekbc.gr

Golemac: Budućnost je favorit

Poraz mlade reprezentacije na “Grbavici” od BiH