Crnogorski karatisti bez medalje prvog takmičarskog dana, Smolović u repesažu

Karate reprezentacija Crne Gore bez medalje završila je prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva svijeta u Dubaiju.

Šanse da se bori za medalju, nakon prvog dana, ima još samo Predrag Smolović, koji je u repesažu kategorije preko 84 kilograma.

Smolović je na startu takmičenja, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao Čeha Andreja Bosaka (0:0).

U drugom kolu poražen je od nekadašnjeg prvaka svijeta, Gruzijca Arkanija Gogite 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Rival Smolovića na startu repesaža, u četvrtak, biće Meksikanac Migel Garibaj.

Pobjedu na startu upisala je i Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma protiv Makedonke Angele Mojsovske 5:4 i revanširala joj se za poraz u prvom kolu šampionata Evrope u Poreču.

U drugom kolu poražena je od Rumunke Klaudije Jonite 3:0, koja nije uspjela da se domogne finala, čime je crnogorskoj karatistkinji zatvorila vrata repesaža.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari, Nikola Malović, poražen je u prvom kolu kategorije do 84 kilograma od Sameda Goka iz Turske 7:4, dok je od Balše Miličkovića (do 75) bolji bio Hasan Masaveh iz Jordana 2:0.

Zvanična evropska šampionka u konkurenciji mlađih seniora, Milena Jovanović, zaustavljena je na startu od Brazilke Brende Fereire Padilje 6:5.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatamiće Nenad Dulović (do 67), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55) i Ksenija Rajović (do 61),

U četvrtak će, osim Smolovića u repesažu, nastupiti kataši Vladimir Mijač i Biserka Radulović, a predviđeno je i prvo kolo ekipnih takmičenja u borbama.

Za petak najavljen je nastavak ekipnih takmičenja u borbama i nadmetanja u katama ekipno.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Foto: KSCG

Cedevita u “Morači”, Micov: Ako zaustavimo Pulena i šut za tri poena, onda imamo šansu

“Sokoli” poraženi od BiH – 4:0