Savić: Nadam se da ću ostvariti san i plasirati se na veliko takmičenje; Bećiraj: U službi sam reprezentacije

Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom od Turske (2:1) završila je učešće u kvalifikacijama za Mundijal.

“Hrabri sokoli” su na kraju osvojili 12 bodova i takmičenje završili iza Holandije, Turske i Norveške, a ispred Letonije i Gibraltara.

“Mislim da smo krenuli dobro, otvorili golom. Žao mi je što smo primili gol u 1. poluvremenu. Da nismo, mislim da ne bismo izgubili utakmicu. Bili smo bez dosta igrača. Protiv Holandije smo se istrošili i mislim da smo pružili dvije lijepe partije, koje daju nadu za budućnost”, kazao je kapiten, Stefan Savić nakon meča.

Savić vidi napredak u igri.

“Primili smo naivno prvi gol, ali ukupan utisak nakon ova dva meča je pozitivan. Vidim napredak, s obzirom na to da smo imali dosta nedaća u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo u Ligi nacija da se ugiramo još više. U zrelim sam igračkim godinama i nadam se da ći do kraja karijere ostvariti svoj san i plasirati se na jedno veliko takmičenje”, poručio je Savić.

Štoper, Igor Vujačić zadovoljan je kako je ekipa odigrala protiv Holandije i Turske.

“Teška utakmica. Htjeli smo da se pokažemo u što boljem svjetlu. Lopta nije htjela u gol. Dobro smo se pokazali u ove dvije utakmice i mislim da ćemo nastaviti da pružamo dobre partije. Svakako da vidim napredak, nastojaću da radim dobro i opravdam očekivanja selektora. Iskreno, mogli smo bolje u kvalifikacijama”, rekao je Vujačić.

Crna Gora je povela preko Fatosa Bećiraja u uvodnim minutima. Strijelac vodećeg pogotka smatra da su “hrabri sokoli” izgubili zbog nepažnje.

“Izgubili smo zbog naše male nepaženje. Počeli smo utakmicu onako kako smo se dogovorili sa selektorom. Mogu da budem ponosan na ekipu. Ove posljednje dvije utakmice su model kako reprezentacija treba da igra u budućnosti. Dosta igrača je nedostajalo. Mladi fudbaleri, koji su dobili šansu, pokazali su da mogu da budu dio ove grupe”, poručio je Bećiraj.

Bećiraj je rekorder po broju nastupa za nacionalni tim, večeras je partiju krunisao pogotkom.

“Uvijek sam govorio – ja sam u službi reprezentacije i biću ovdje koliko bude trebalo”, jasan je Bećiraj.

Foto: FSCG

Radulović: Podlegli smo nekoj nervozi, pritisku…Mislim da nismo zaslužili da izgubimo

Završene kvalifikacije: Poznato ko ide direktno u Katar, a ko mora u baraž