Pojavile se fotografije nestale teniserke

Foto: Printscreen

Teniserka Peng Šuai je „kod kuće i uskoro će se pojaviti u javnosti“, prenijeli su kineski mediji, usred sve veće zabrinutosti međunarodne zajednice o tome gdje se igračica nalazi.

Pozivajući se na sopstvene „izvore“, novinarka Hu Siđin danas je tvitovala da je Peng „ostala kod kuće posljednjih dana jer nije željela da se uznemirava“.

“Ona će se uskoro pojaviti u javnosti i učestvovati u nekim aktivnostima”, napisala je Hu u objavi koju prate slike teniserke koje su, navodno, nastale sinoć, na kojima, je okružena plišanim životinjama, poželjela „srećan vikend“.

To su prve fotografije tenisrke od kada je zabrinutost zbog njenog nestanka počela da raste prije više od dvije sedmice, iako je nemoguće utvrditi kada i gdje su fotografije snimljene.

Foto: Printscreen

Bivša prva teniserka svijeta u dublu nestala je od kada je 2. novembra optužila bivšeg potpredsjednika Vlade Kine i moćnog političata Gaolija Žanga da ju je seksualno zlostavljao.

I WTA i ATP su istakli da je bezbjednost teniserke trenutno prioritet i da je “od vitalnog značaja” da postoji direktan kontakt sa njom.

Prethodno je televizijska mreža CGTN poslala još jednu navodnu izjavu teniserke u kojoj je negirala zlostavljanja i uvjeravala da je dobro.

Organizacije kao što su ” Amnesty International” i UN dovele su u pitanje istinitost te izjave.

Ranije ovog mjeseca, Peng (35) tvrdila je preko svog profila na društvenoj mreži Weibo da ju je Žang (75) seksualno zlostavljao, u objavi koja je nestala sa interneta dvadeset minuta kasnije.

Svako spominjanje teniserke ili njenog slučaja potpuno je zabranjeno na društvenim mrežama i zvaničnim kineskim medijima.

Peng je bila prva na svijetu u dublu 2012. godine, a osvojila je Vimbldon i Rolan Garos.

Hamilton vs Ferstapen

Pavićević: Nije toliko dramatično, gledamo da se vratimo na pravi put