KRLCG: Završen regularni dio sezone, kreće plej of i borba za titulu

Foto: KRLCG

Treća sezona Košarkaške rekreativne lige Crne Gore – njen regularni dio je zvanično završen.

Krajem mjeseca u sali podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” kreće doigravanje, eliminacije i borba za treći naslov ovog zanimljivog takmičenja, koje su pokrenuli bivši igrači, zaljubljenici u “Kraljicu igara”.

Po plasmanu iz regularnog dijela određeni su i četvrtfinalni parovi. Očekuje nas nekoliko zanimljivih duela, koji će sigurno biti na jednu loptu…

Veterani Morača – Zicer, Cetinje – Spejs Džem 2, Luis Skola – Kambek i Geoservis – Čelik. Prvi mečevi plej ofa biće odigrani u nedjelju 28. novembra, a revanš dueli 5. decembra.

Igra se na dva meča po sistemu koš količnika.

Foto: KRLCG

Uoči početka doigravanja Organizatori takmičenja su i ove sezone, u duhu dosadašnje tradicije, na kraju regularnog dijela birali MVP igrača prvog dijela sezone, te najboljeg strijelca i prvu petorku…

Za najboljeg strijelca regularnog dijela proglašen je Petar Stojanović iz ekipe Cetinja. Plaketa za MVP-ja, zbog prikazanih igara u kontinuitetu, ide u ruke članu Luis Skole Marjanu Stojanoviću.

“Best five” prvog djela sezone čine: Peđa Lazarević (Spejs Džem 2), Dejan Taušan (Čelik), Miloš Radović (Veterani Morača), Petar Stojanović (Cetinje),i Marjan Stojanović (Luis Skola).

Foto: KRLCG

Nikola Dabović iz ekipe (Veterani Morača) proglašen je za najstarijeg igrača lige (ali po igrama jedan od najboljih), a ujedno i najbolji šesti igrač KRLCG, legenda podgoričke košarke svuda i uvijek.

Plakete za fer plej idu u ruke ekipama, Čelika, Cetinja i Trebjese (za korektan odnos u igri i pozitivan pristup prema protivnicima i sudijama, a posebno uzevši u obzir da se radi o momcima, koji dolaze iz drugih gradova, a uvijek su u hali na vrijeme, bez izgovora).

Foto: KRLCG

Priznanja će biti uručena u nedjelju 28. novembra, neposredno uoči odigravanja prvih utakmica plej ofa.

Neka igra krene…

Košarkaši trenirali u “Bemax areni” FOTO

Dušan Mandić za Sportski.me: O uspjesima sa reprezentacijom Srbije, Ivoviću, Primorcu…