Vučinić: Gol protiv Mađarske je nešto najljepše što sam doživio u karijeri

Foto: FSCG

Legendarni crnogorski fudbalski as Mirko Vučinić (38) u intervjuu za Jutarnji.hr komentarisao je plasman Hrvatske i Srbije na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Bivši napadač “sokola” je osvrnuo se na pobjedu Srbije u Lisabonu – Vučinić je rekao da Piksijev tim nadigrao Portugal.

“Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju. To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svijetu”, rekao je Vučinić.

Da li Srbija može da parira Hrvatskoj?

“Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih volio gledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svjesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrha. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem region.”

Vučinić je otkrio da mu je gol protiv Mađarske 2007. godine u prvom zvaničnom meču u dresu “sokola” najljepši u karijeri.

“Vezan sam jako za Romu i Juve, ali najviše za Leće, jer tamo je sve krenulo, tamo sam postao igrač, tamo su me svi doživjeli kao igrača. Prvi gol koji sam dao za Crnu Goru je nešto najljepše što sam doživio u karijeri”, istakao je Vučinić.

Vučinić je karijeru završio 2017. godine.

Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 47. utakmica i postigao 17 golova.

Foto: FSCG

Čikago potvrdio: Vučević se večeras vraća na parket

LŠ: Real, Inter i Siti u osmini finala