Mladen Miladinović imenovan za selektora kadetkinja

Foto: OSCG

Upravni odbor OSCG imenovao je Mladena Miladinovića, trenera odbojkašica Jedinstva iz Bijelog Polja, za selektora ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Miladinović je imenovan nakon što je dosadašnji selektor ove generacije (igračice rođene 2006. godine i mlađe) Marko Bagarić obavijestio OSCG da zbog privatnih obaveza nije u mogućnosti da vodi selekciju i tom prilikom se zahvalio Savezu na odličnoj saradnji i odnosu.

Balkanska odbojkaška asocijacija, BVA,  ranije je saopštila da će se turnir Zonske, 1. runde kvalifikacija za 15. Evropsko prvenstvo 2022. u konkurenciji kadetkinja održati u Balikeširu (Turska) od 12. do 16. januara 2022. godine.

Na turniru će, pored reprezentacije Crne Gore, učestvovati i selekcije Turske, Srbije, Albanije, Bugarske, Grčke i Rumunije, a direktan plasman na Prvenstvo Evrope izboriće samo pobjednik turnira.

Plasman na Evropsko prvenstvo iz Zonske 1. runde kvalifikacija izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2022. godine.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati maksimalno pet reprezentacija. Druga runda će se igrati od 21. do 24. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2022.

XV EP 2022. u konkurenciji kadetkinja održaće se u Olomoucu i Prostejovu u Češkoj od 22. do 31. jula 2022.

Pravo učešća  imaju odbojkašice rođene 2006. i mlađe.

Foto: odbojka.me

LŠ: Real, Inter i Siti u osmini finala

Teniski savez Crne Gore potpisao ugovor sa Fondacijom Novak Đoković