Uručene nagrade osnovcima: Škola “Maksim Gorki” najbolja

Sekretarijat za kulturu i sport  Glavnog grada je danas u sportskoj sali ”Dadex-a” u Maslinama organizovao Ceremoniju dodjele nagrada osnovnim školama čiji su učenici ostvarili najbolje rezultate u nedavno završenom  21. izdanju ,,Lige osnovnih škola” Podgorice.

Tokom 15 dana takmičenja oko 800 učenika i učenica iz 17 podgoričkih osnovnih škola demonstriralo je svoje vještine i znanja iz 9 sportova – košarke, rukometa, odbojke, malog fudbala, šaha, karatea, atletike, tenisa i stonog tenisa, dokazavši da naš Glavni grad nema razloga za brigu kada je budućnost ovih disciplina u pitanju.

Foto: Dejan Lopičić

”Želimo da se zahvalimo svima koji su uzeli učešće u našoj tradicionalnoj manifestaciji, sa akcentom na dječacima i djevojčicama koji su u duhu fer-pleja predstavljali svoje obrazovne institucije na sportskim borilištima. Organizacija ovog događaja ne bi bila moguća bez dodatnog angažmana nastavnika fizičkog vaspitanja, sudija i koordinatora takmičenja, koji zavrjeđuju posebnu zahvalnost, kao i naši poznati sportisti koji su svojim prisustvom uveličali Ceremoniju i podstakli školarce da krenu njihovim stopama”, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Foto: Dejan Lopičić

Pehare najboljim školskim sekcijama uručili su bivša ”zlatna lavica” i rukometna šampionka Suzana Lazović, kapiten fudbalskog kluba ,,Budućnost” Vasilije Terzić i crnogorski košarkaški reprezentativac i član SC ,,Derby”, Aleksa Ilić.

Foto: Dejan Lopičić

”Iako je primarni cilj ,,Lige osnovnih škola” osnaživanje opštinskog školskog sporta, motivacija djece da budu fizički aktivna i da se uključe u sportske procese, te zabava i druženje, ona ipak ima i takmičarski karakter. Stoga, čestitamo svima đacima i školama koje su na takmičenjima osvojili jedno od prva tri mjesta i na taj način zaslužili nagrade. Nadamo se da će iduće godine epidemiološka situacija biti povoljnija i da će ova manifestacija biti još masovnija, te da će uključiti i one škole koje ovog puta nisu učestvovale”, saopštili su iz Sekretarijata.

Foto: Dejan Lopičić

Na ovogodišnjem sportskom nadmetanju škola, najviše su pokazali đaci OŠ ,, Maksim Gorki” sa 9 podijuma: najbolji su bili na košarkaškim turnirima za djevojčice i dječake, karateu i tenisu, drugo mjesto su zauzeli u odbojci za djevojčice, kao i atletici u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok su trećeplasirani bili u rukometnim takmičenjima za oba pola.

Foto: Dejan Lopičić
Foto: Dejan Lopičić

Pehari su uručeni i sljedećim školama: OŠ ,,Pavle Rovinski” (7), OŠ ,,Milorad Musa Burzan” (5), OŠ ,,Štampar Makarije” (3), OŠ ,,Vuk Karadžić” (3), OŠ ,,Sutjeska” (2), OŠ ,,Milan Vukotić” (2), OŠ ,,Marko Miljanov” (2), OŠ ,,21. maj” (2), OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin” (1), OŠ ,,Savo Pejanović” (1), OŠ ,,Vladimir Nazor” (1), OŠ ,,Zarija Vujošević” (1).

Foto: Dejan Lopičić

Budućnost slavila u Bijelom Polju protiv Jezera

Cedevita Olimpija potpisala igrača sa NBA reputacijom