Prva liga za košarkaše: Gradski derbi u Podgorici, Lovćen domaćin Jedinstvu

Foto: SC Derbi

Utakmicama 6. kola nastavlja se Prva liga za košarkaše, a SC Derbi u najzanimljivijem meču dočekuje Podgoricu.

Radi se o vodećim ekipama nakon pet utakmica. Derbi je na vrhu i još bez poraza, dok je Podgorica izgubila meč prvog kola, od Teoda u Tivtu, a onda je nanizala četiri pobjede.

“Lokalni derbi, a mi ne odustajemo od ideje da igramo I A MCKL u podmlađenom timu. Sportisti smo i želimo da pobijedimo i za to se spremamo. Podgorica je dobar tim, sa dosta dobih pojedinaca. Imaju širi roster, očekuje nas tvrda utakmica, sigurno da će i oni biti motivisani kao i mi. Očekujem nakon pauze reakciju naših igrača, da se skupimo, uigramo i zbog ovog i zbog narednih mečeva”, poručio je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Podgorica je tokom reprezentativne pauze dovela pojačanje. Iz Mege je stigao Nikola Mišković.

“Očekujem jednu interesantnu utakmicu, jer su obje ekipe dugo bile bez meča. Mi smo ovo vrijeme iskoristili da se uigramo, jer imamo novog igrača. Konačno smo svi zdravi i nadam se da ćemo dobiti ovu utakmicu i da nastavimo tako protiv Lovćena i u ABA 2 ligi. Nadam se pozitivnom rezultatu, pozivam publiku da dođe i da nam pomogne da slavimo”, kazao je plej Podgorice, Nikola Korać.

Ostali mečevi šestog kola igraju se za vikend. U subotu su na programu tri meča – Danilovgrad čeka Teodo (18 h), dok će sat kasnije na parket košarkaši Sutjeske i Milenijuma. Ekipu Milenijuma preuzeo je bivši trener Sutjeske, Zoran Glomazić.

Lovćen 1947 čeka Jedinstvo 1950 od 20 sati, a u nedjelju će kolo zatvoriti Ibar i Primorje 1945.

Foto: ABA liga

Igorova zlatna sredina

Mlađi kadeti ponovo remizirali sa Turskom, Skrobanović strijelac za Crnu Goru