Aleksa Ćetković za Sportski.me: Nedostaju mi utakmice i teren

Foto: FK Budućnost

Aleksa Ćetković sa 17 godina je osjetio prvoligašku minutažu, odgovornost na terenu u dresu Budućnosti – osvojio duplu krunu sa “plavima”, a zatim potpisao i profesionalni ugovor.

Talentovani vezista, dijete kluba, ove sezone je upisao sedam nastupa za prvi tim, igrao i jedan evropski meč. Uslijedila je povreda, a zatim i koronavirus, koji su ga odvojili od travnatog terena.

Stvari na koje se ne može uticati su prošlost – Aleksa sa nestrpljenjem očekuje povratak i novu minutažu…

“Definitivno mi fali teren i željan sam igre. Trener Mladen Milinković je dobro poznavao moj rad i stekao povjerenje.  Trenutno, niz okolnosti – povreda pa onda i koronavirus, uslovio je da budem odvojen od terena. Sada, kad je to gotovo, vjerujem da će i trener Aleksandar Nedović prepoznati ono što mogu da pružim ekipi pa da ću u budućnosti imati veću minutažu”, kazao je Ćetković za Sportski.me.

Početkom juna si potpisao profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti do 2024. Od tada se dosta toga promijenilo?

“Potpisivanje profesionalnog ugovora za mene je bio još jedan korak naprijed i dokaz da je moj rad primjećen i cijenjen. Od momenta potpisivanja nije se još uvijek mnogo toga promijenilo osim što sam dodatno motivisan i vjerujem da će se to pokazati”.

Budućnost je uhvatila ritam, upisala nekoliko važnih pobjeda, iskoristila kiks lidera Sutjeske, prišla na minus šest bodova. Prvo mjesto nije daleko?

“Iako sezonu nismo počeli slavno, sada smo se vratili u ritam. Mnogo je faktora uticalo na ekipu, promijenili smo i trenera, trebalo je vremena da se upoznamo sa njegovim zahtjevima. Sada je situacija na nivou i očekujemo da Budućnost bude gdje joj je i mjesto, na vrhu. Smanjili smo zaostatak na šest bodova a tek smo na polovini sezone i itekako smo u igri za titulu”.

Foto: FK Budućnost

Kao i svaki mladi sportista i Ćetković ima cilj, ambicije u sportu kojim se bavi…

“Kako u Budućnosti tako i u mojoj karijeri cilj mi je da izgradim sebe kao fudbalera koji će biti najbolja verzija sebe. Radiću naporno da se ustalim u ekipi i ostavrimo sto bolje rezultate”.

Prošao si skoro sve reprezentativne selekcije. Očekuješ li poziv u U21 reprezentaciju?

“Kome nije čast zaigrati za reprezentaciju svoje države. Idemo korak po korak. Nastupam za U19, a sada mi je cilj da zaigram za Mladu reprezentaciju (U21) a onda, za koju godinu nadam se i A selekciji”.

Imaš li uzora iz svijeta fudbala?

“Mogao bih izdvojiti Ćavija i Inijestu zato sto mi se dopada njihov stil igre, način razmišljanja i vizija koju imaju. Analiziram njihovi igru i pokušavam da naučim sto više”.

Varvari su vaš 12 igrač. Koliko vam znače?

“Naravno. Kad god su prisutni na tribinama osjećam euforiju, odgovornost, njihovu energiju i to mi daje poletnost. Za mene su dodatni motiv i dio porodice”.

Najneugodniji protivnik, rival?

“Najneugodniji protivnik sam uvijek sam sebi. Trudim se da sebe prevaziđem svakim novim izlaskom na teren. Sebi sam najveći kritičar i uvijek poslije odigrane utakmice razmišljam kako da otklonim greške. Ako sam ja onaj pravi protivnik nije bitan”.

Kako koristiš slobodno vrijeme od fudbala, treninga?

“Imam malo slobodnog vremena, dan mi počinje i završava se sa fudbalom. Definitivno ga ne koristim za izlaske i provod. Koristim ga za odmor, regeneraciju i opuštanje”.

Mesi ili Ronaldo?

“Mesi. Zato što je čarobnjak. Njegov stil igre, način razmišljanja, lakoća igranja i vizija su nevjerovatni, a postiže toliko golova. Uvijek igra za ekipu i ima veliki uticaj na igru i njen doprinos. Igrač je kakvog više nećemo gledati”.

Ašanin: kao da smo igrale finale; Rajčić: Protiv Francuske da ponovimo ovakvu igru

Uroš Luković u Lovćenu