Ašanin: kao da smo igrale finale; Rajčić: Protiv Francuske da ponovimo ovakvu igru

Foto: IHF

Rukometašica Crne Gore, Tanja Ašanin je sjajno debitovala na velikim takmičenjima i večeras protiv Angole za manje od minut dala dva gola, čime je pokazala da na nju može da se računa.

Crna Gora je večeras savladala Angolu 30:20 u 2. kolu Svjetskog prvenstva i praktično osigurala jednu od prve tri pozicije u grupi A.

“Za nas je ova utakmica bila veoma važna, kao da smo igrale finale. Nadam se da ćemo proći grupu, a što se tiče mene – ovo je ono o čemu sam sanjala, da se nađem na ovakvom prvenstvu. Zahvalna sam što sam dobila šansu, nadam se da sam je iskoristila”, istakao je desni bek mađarskog Mošonmađarovara.

Sada je Crna Gora praktično ispunila cilj i može da igra bez opterećenja.

“Mnogo je lakše, ali ne želimo sebi da stvaramo pritisak. Želimo da uživamo u igri. Na ovom meču smo tako izgledale, opušteno, motivisano, koncentrisano, to je na kraju donijelo ovakav rezultat.”

Na golu je večeras bila sjajna Marina Rajčić.

“Znale smo da ćemo, ako “izginemo” na terenu i igramo pametno, dobiti utakmicu. Same smo sebe pobijedile u 1. kolu, a ne Slovenija nas, zato nam je sada mnogo lakše što smo to dokazale. Idemo na Francusku, daj bože da ponovimo ovakvu igru”, rekla je Marina Rajčić.

 Foto: IHF

Džikić: Bilo je teško; Žakelj: Nismo bili agresivni u odbrani

Aleksa Ćetković za Sportski.me: Nedostaju mi utakmice i teren