Zoran Nikolić nakon briljantne partije u Evrokupu: Timska pobjeda protiv dobre ekipe

Foto: Eurocupbasketball

Budućnost Voli je deklasirala Promiteas u Evrokupu, stigla do pete pobjede u šest kola, još jedne ubjedljive nakon što se u “Morači” pred reprezentativnu pauzu poigravala sa Cedevita Olimpijom.

“Plavi” su u Grčkoj slavili 89:60, briljirao je Di Džej Sili sa 29 poena, a pod obručima se pitao Zoran Nikolić.

Centar Podgoričana je za 29 minuta na parketu imao učinak od 20 koševa i 10 skokova, podijelio je i dvije asistencije uz samo dva promašaja iz igre – 10-8.

“Ovo je veoma važna pobjeda za nas s obzirom na to kakve su okolnosti – da imamo manjak igrača u rotaciji”, rekao je Nikolić i podsjetio da je Aleksandar Džikić sinoć prinudno koristio svega osam igrača.

“Počeli jako, to je bilo ključno, iako smo imali malih problema u drugoj četvrtini. U drugom poluvremenu smo povećali razliku, do kraja je bez problema i održali. Najvažnije je bilo da igramo timski”, dodao je Nikolić.

Dabl-dabl učinak za njega – dao je veliki doprinos.

“Drago mi je zbog partije, ali je bitnija pobjeda. Saigrači su vjerovali u mene, sve poene sam postigao iz asistencija. Dobro je da sam sve te lopte što sam dobio pretvorio u koševe. Promiteas je dobra ekipa i na ovaj trijumf moramo da gledamo kao na veliki rezultat”, jasan je 25-godišnji Nikšićanin.

Budućnost se vraća obavezama u Admiralbet ABA ligi. U nedjelju u Zagrebu (19 asti) gostuje Ciboni.

“Cibona jedno od iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone. Igra jako dobro, sa dosta mladih igrača, perspektivnim trenerom koji je sve to dobro ukomponovao. Zagrepčani su agresivni, dosta trče i nećemo imati lak posao. Favoriti smo, ali moramo da budemo fokusirani i da pokušamo da ponovimo partiju iz Grčke”, zaključio je Nikolić.

Foto: Eurocupbasketball

Slukas: Obradović je moj košarkaški otac

CG fudbalerke dobile rivale u kvalifikacijama za EP