Budućnost u Zadru, Nikolić: Uvijek je teško igrati protiv njih

Gostovanje u Zadru uvijek je jedno od najtežih u ABA ligi za košarkaše Budućnost Volija, i ne samo njih, bez obzira u kakvoj je formi domaćin – još je teže nakon pauze, kada je ekipa “ispala” iz ritma treninga, zbog obaveza igrača u nacionalnom timu.

Podgorički “plavi”, međutim, moraju da ga prebrode, jer se bore za jedno od prva dva mjesta, koja vode u polufinale plej-ofa, a trenutno su po broju poraza izjednačeni sa Partizanom (po tri), od koga imaju dva meča manje…

“Od kada sam u Budućnosti uvijek smo imali problema sa Zadrom. Oni vole da igraju protiv većih i jačih, dobijaju motiv, a imaju i podršku publike”, kazao je Zoran Nikolić.

U posljednjih pet mečeva u Zadru, domaćin je ostvario tri pobjede, što je potvrda Nikolićevih riječi.

Hrvatski klub je, takođe, u dosta opasnoj zoni, sa samo šest pobjeda iz 18 mečeva, tri više od Splita i Krke, koji zauzimaju posljednja dva mjesta.

“Nije to mjerodavno, imaju dobru ekipu. Njihova prednost može da bude to što su u pauzi bili kompletni, falio im je samo Marčinković, a mi smo imali samo četiri dana da se spremimo za dva bitna meča – protiv njih u borbi za jedno od prva dva mjesta u ABA ligi, pa sa Cedevita Olimpijom u Evrokupu za mjesto među četiri najbolje ekipe u grupi “, rekao je centar “plavih”.

Utakmica Zadar – Budućnost Voli igra se u subotu od 19 sati.

Foto: Dragana Stjepanović

Uskrsnuće

Cedevita u "Topolici", Pavićević: Za nas je svaki meč odlučujući