Popović: Sve polako ide svojim tokom

Foto: RSCG

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore učinkom od pet poraza i jedne pobjede završile su Svjetsko prvenstvo.

U posljednjem meču izgubila je od Poljske 33.28, u meču u kome je rival sredinom prvog poluvremena serijom 6:0 stekao, ispostavilo se, nedostižnu prednost.

“Same smo sebe dovele u situaciju da jurimo rivala, a nemamo taj kredit sa ovakvom ekipom, to što stvorimo moramo da damo. U 1. poluvremenu smo šutirali 10-1 iz stopostotnih šansi, maltene smo svaki put pogađale golmanku, a iz tih promašaja su dolazili laki golovi protivnika. To je uticalo na loš osjećaj odbrane, sve je krenulo nizbrdo”, kazala je Bojana Popović.

U nastavku su Poljakinje išle i na plus 10…

“U nastavku smo počele agresivnije da igramo na njihovog lijevog beka, uzele nekoliko lopti i dale lakše golove. Dijana Ujkić je pokazala da na nju može da se računa na desnom krilu, Ivona Pavićević je mnogo bolje šutirala… Žao mi je što nismo upisale pobjedu u glavnoj fazi, ali je bitno da su se djevojke borile do kraja i da su sve zdrave. Biće prostora da se sve analizira, bitno je da su djevojke iz dana u dan postajale pravi tim”, naglasila je.

Popović je rekla da su dobar utisak dale “enegrija i atmosfera u ekipi”.

“Svih 60 minuta su izgarale, bilo je grešaka, promašaja, svega, ali ne možemo im zamjeriti. Bile smo u potpuno izmijenjenom sastavu, sve se izdešavalo brzo, ali se nisu predavale nijednog trenutka. Ponijećemo dosta utisaka, da vidimo šta je dobro, a šta loše. Ponosna sam, ne mogu da im zamjerim ni za jedan momenat na terenu”, rekla je Bojana Popović, naglasivši da sve “polako ide svojim tokom”.

“Đina Malović je pokazala da je veliki potencijal. Konačno se opustila, bila je u grču, jer nije bila u sistemu četiri-pet godina. Polako to ide svojim tokom, a naravno da nam je žao, jer smo mogle bolje da odigramo i 1. poluvrijeme sa Rusijom, kao i ovo protiv Poljske”, zaključila je Popović.

Foto: IHF

Jovanka Radičević: Želja mi je da se oprostim pred našim navijačima

Primorje bolje od abaligaša: Novljani nanijeli prvi poraz SC Derbiju u šampionatu