Popović: Ponosna sam na sve kako funkcioniše, kako djevojke vjeruju jedna u drugu

Foto: IHF

Selektorka Crne Gore Bojana Popović je bila zadovoljna nakon pobjede nad Mađarskom (24:18), za prvo mjesto u grupi nakon prve faze Svjetskog prvenstva.

“Zadovoljni smo sa oba poluvremena. U prvom smo igrale odlično odbranu, ali nismo imale sreće da postignemo neke golove, gdje je Mađarska uspjela da napravi razliku. Fantastična je bila odbrana tokom čitave utakmice. Svjesne smo bile šta hoćemo sa Mađaricama, da možemo čvrstinom da im odgovorimo i da ih zaustavimo. Ponosna sam na djevojke. Ponosna na sve kako funkcioniše, kako djevojke vjeruju jedna u drugu”, rekla je Popović.

Crna Gora se seli u Geteborg. Rivali u grupi će biti Švedska, Hrvatska i Senegal. Pobjeda i remi su dovoljne za četvrtfinale.

“Sve ovo mnogo znači trenutnoj generaciji djevojaka. Kroz ove utakmie stvara se novi talas rukometašica koji će da raste. Ekipa je pokazala veliki karakter. Biće teško u Geteborgu, ali spremne smo”, rekla je Popović.

Naše djevojke imaju i podršku crnogorskih navijača u Švedskoj.

“Odlični su. Od prvog dana su uz nas. Mnogo nam znače, naš su osmi igrač. Svih ovih dana su tu i proslavili smo pobjedu sa njima.”

Brnović: Ponosna sam na djevojke; Mugoša: Osjetile smo da je ovo naše; Pavićević: Vjerovale smo u pobjedu

Batinović: Maestralan meč