Brnović: Ponosna sam na djevojke; Mugoša: Osjetile smo da je ovo naše; Pavićević: Vjerovale smo u pobjedu

Foto: IHF

Fenomenalnom partijom u drugom dijelu – Crna Gora je srušila Mađarsku (24:18), za veliki korak ka plsmanu među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu.

„Mnogo smo srećne, u bilo kom sastavu da smo, dajemo srce na terenu, a sada smo imale i dodatnu dozu strpljenja, odlučnosti i konkretnosti. Ponosna sam na sve djevojke”.

Granitna odbrana “lavica” svela je Mađarice na 18. golova.

„Od starta smo htjele da pokažemo da će biti tvrd meč. Mađarice imaju vrlo kvalitetnu ekipu, koja igra lepršav rukomet, ali smo im od starta stavile do znanja da taj plan neće proći. Pravile smo vrlo jake, ali i korektne, sportske faulove”.

Crna Gora sada čeka rivala za nastavak takmičenja.

„Ne bih se opterećivala time. I do sad smo išle utakmicu po utakmicu, koliko god to zvučalo kao kliše. Svaka dva boda na Svjetskom prvenstvu značajna, mogu da promijene sve. Sljedeća utakmica nam je glavni cilj”, poručila je Brnovićeva.

Osam golova je dala, Dijana Mugoša.

„Bilo je baš zahtjevno, emotivno, borbeno, bukvalno smo shvatile ovo kao finale. Izašle smo sa lavljim srcem, svjesne da moramo da pobijedimo. Osjetile smo da je ovo naše, pogotovo kad je krenulo 2. poluvrijeme. Tada smo prelomile meč i vratile se na pravi način. Preponosne smo”.

Ivona Pavićević je igrala u 2. poluvremenu.

„Vjerovale smo i prije početka u pobjedu. Borile smo se, bile prave lavice i zaslužile smo pobjedu. Utakmica je bila preteška, ali smo dale sve od sebe”.

Podgorica slavila na terenu Primorja

Popović: Ponosna sam na sve kako funkcioniše, kako djevojke vjeruju jedna u drugu